Spotify binnenkort ook offline beschikbaar op smartwatches

Buiten sporten met muziek of een podcast in je oren wordt binnenkort nog eenvoudiger. Spotify lanceert namelijk de mogelijkheid om afspeellijsten, albums en podcasts te downloaden op Wear OS, het besturingssysteem van heel wat smartwatches.

In het nieuws: Spotify heeft zojuist een nieuwe versie van zijn applicatie voor Wear OS gelanceerd. Daarmee kan je niet alleen de populaire app via je smartwatch bedienen zonder je smartphone boven te halen. Bovendien wordt het ook mogelijk om al je favoriete muziek en podcasts naar je smartwatch te downloaden en zo offline te beluisteren.

Wat houdt de update precies in?

  • Voor heel wat mensen die gaan lopen of fietsen zorgen muziek of podcasts voor die belangrijke extra motivatie. Het probleem daarbij is dat je dan je smartphone moet meehebben om die te beluisteren via een app zoals Spotify.
  • Nu steeds meer mensen – zeker om te sporten – een smartwatch hebben, nemen velen liever hun smartphone niet meer mee als ze gaan lopen. De smartwatch is namelijk voldoende om je training te registreren.
  • Binnenkort zal je dus ook met je smartwatch naar Spotify kunnen luisteren omdat je op voorhand muziek of podcasts offline daarop kan downloaden.

Wat heb je nodig om ervan gebruik te kunnen maken?

  • De nieuwste functie is enkel volledig beschikbaar voor Premium users. Niet-betalende gebruikers kunnen enkel podcasts downloaden en hebben voor muziek een internetverbinding nodig.
  • Ook heeft je smartwatch minstens Wear OS 2.0 of recenter nodig.
  • Als je aan die voorwaarden voldoet, moet je in Google Play Store nakijken of je de meest recente versie hebt van Spotify en dan kan je testen of de nieuwe functie al beschikbaar is voor jou.
  • Om dat te doen ge je op je smartphone naar Spotify en zoek je de muziek of podcast die je wil downloaden. Daarbij klik je op “Download to watch”. Op je smartwatch kan je vervolgens kijken wanneer het downloaden geslaagd is.
  • Daarna kan je je oortjes of koptelefoon verbinden met je smartwatch en luisteren naar wat je gedownload hebt.

Meer
Lees meer...