Spotify test nieuw abonnement voor 0,99 dollar per maand: Extra features, maar ook nog steeds reclame

Er komt een nieuw abonnement op Spotify. Nu kan je al Spotify gratis gebruiken of een abonnement nemen met Premium. Maar nu komt er ook een goedkoper abonnement. Waarbij je nog steeds reclame hoort tussen de nummers, maar wel gebruik kan maken van enkele extra features die bij een Premium-abonnement horen.

Muziekstreamingdienst Spotify test op dit moment een nieuw soort abonnement uit. Het gaat om een formule die amper 0,99 dollar per maand kost, en die je enkele van de Premium-functies geeft.

Extra features, maar wel reclame

De belangrijkste reden waarom mensen een abonnement op Spotify nemen, is waarschijnlijk omdat je dan geen reclame meer te horen krijgt tussen de nummers. Deze feature blijft echter uniek aan een Premium-abonnement. Met het nieuwe Spofity Plus abonnement krijg je enkele extra’s maar moet je dus wel nog steeds luisteren naar de reclames.

Met Spotify Plus krijg je wel meer opties, zo kan je kiezen welk nummer je wil luisteren en kan je onbeperkt nummers overslaan. Met de gratis versie kan je maar zes nummers per uur overslaan. Het verschil met Spotify Premium is wel dat je nog steeds reclamespotjes te horen krijgt en ook geen muziek kan opslaan. Maar het kost je wel maar 0,99 dollar. Voorlopig gaat het nog om een test dus het is nog afwachten of het voldoende in de smaak valt.

Op dit moment bestaan er verschillende formules op Spotify, al gaat het altijd om de gratis versie of de Premium-versie met verschillende prijzen. Zo betaal je voor een standaard abonnement op Spotify 9,99 euro per maand. Maar studenten betalen 4,99 euro per maand. Tot slot bestaat ook de familie-optie waarbij je 14,99 euro per maand betaalt voor zes abonnementen binnen hetzelfde gezin.

Meer
Lees meer...