Nieuwe serie ‘Harry Potter’ lanceert oproep voor hoofdrolspelers

HBO heeft een casting call uitgestuurd voor hun aankomende nieuwe Harry Potter-serie. Er wordt daarvoor op zoek gegaan naar een nieuwe Harry Potter, Hermione Granger en Ron Weasley. De oproep beklemtoont dat ze diversiteit hoog in het vaandel dragen.

Op 12 april 2023 stelde HBO zijn vernieuwde streamingdienst Max, die bij ons gelanceerd is als HBO Max, voor. Bij die bekendmaking hoorde ook een uitleg over de toekomstplannen van HBO voor hun streamingdienst. Het meest opvallende van die aankondigingen was ongetwijfeld het nieuwe ambitieuze Harry Potter-project. Warner Bros. Pictures plant namelijk een tien jaar durende serie die gebaseerd is op de boeken van J.K. Rowling.

Jonge Harry Potter, Hermione Granger en Ron Weasley

Ondertussen kreeg deze nieuwe serie al een showrunner en nu is het tijd om op zoek te gaan naar een cast. HBO lanceerde daarvoor een oproep voor jonge acteurs. Meer specifiek wordt er gezocht naar kinderen die in april 2025 tussen de 9 en 11 jaar zijn. De reeks zoekt momenteel enkel kindacteurs die inwoners zijn van het Verenigd Koninkrijk of Ierland.

Er wordt gezocht naar iemand om Harry Potter, Hermione Granger en Ron Weasley te spelen. “Wij streven naar inclusieve, diverse casting. Stuur voor elke rol gekwalificeerde kandidaten in, ongeacht etniciteit, geslacht, handicap, ras, seksuele geaardheid, genderidentiteit of enige andere basis die door de wet wordt beschermd, tenzij anders specifiek aangegeven”, klinkt het bij de oproep. Wie zich geroepen voelt, moet twee korte video’s insturen waarin ze een verhaal of gedicht brengen en iets over zichzelf vertellen.

De casting call staat open tot en met 31 oktober. Opnames voor de nieuwe reeks zullen van start gaan ergens in 2025 of 2026. De reeks gaat waarschijnlijk in de loop van 2026 van start op HBO Max.

Meer
Lees meer...