Creatief team achter ‘Succession’ staat aan het roer nieuwe ‘Harry Potter’-reeks

Er is alsmaar meer nieuws rond de nieuwe Harry Potter-reeks waar HBO op dit moment mee bezig is. Van opnames is nog geen sprake, maar toch is de streamingdienst druk bezig met het project. Vandaag laat HBO alvast weten wie het project in goede banen zal leiden.

HBO heeft in samenwerking met Warner Bros. Television, Francesca Gardiner benoemd tot showrunner en uitvoerend producent, en Mark Mylod als uitvoerend producent en regisseur van meerdere afleveringen van de aankomende Harry Potter-serie. De twee hebben al heel wat bekende projecten op hun palmares staan.

Nieuwe reeks

De nieuwe serie is een trouwe bewerking van de geliefde Harry Potter-boekenreeks van auteur en uitvoerend producent J.K. Rowling. De serie zal een nieuwe cast bevatten om een nieuwe generatie fans te betoveren met de magische details en personages waar Harry Potter-fans al meer dan vijfentwintig jaar van houden.

Of de bestaande verhalen zullen uitgebreid worden, is nog niet bekend.​ ​Daarnaast zijn er ook nog veel vraagtekens over het aantal seizoenen en of elk seizoen gelijk staat aan één boek. Al die informatie valt nog af te wachten.

Creatief team

Toch is er alvast één ding dat we nu wel weten. De reeks zal geschreven en geproduced worden door Francesca Gardiner. Gardiner maakte eerder al succesreeksen als Succession en His Dark Materials. Daarnaast werkte ze ook al mee aan Killing Eve. Gardiner krijgt gezelschap van regisseur en producer Mark Mylod. Ook hij werkte al aan Succession, maar ook Game of Thrones en The Last of Us van HBO staan al op zijn lijstje.

Wanneer de nieuwe reeks rond Harry Potter precies zal verschijnen, is niet bekend.

Meer
Lees meer...