‘The Last of Us’ verwelkomt nog een grote naam voor seizoen 2

De populaire reeks The Last of Us heeft nog een naam aan de cast toegevoegd voor het tweede seizoen. Het gaat om actrice Catherine O’Hara (69) die vooral bekend is door haar rollen in onder andere Home Alone en Schitt’s Creek.

The Last of Us was een van de beste series van het jaar 2023. De reeks ging in januari van start en liep tot maart. Wekenlang hield de serie, die gebaseerd is op de gelijknamige game, de wereld in de ban. Uiteindelijk werd aangekondigd dat er een tweede seizoen zou komen.

Maar wanneer de opnames precies van start zullen gaan, is nog niet bekend. Dat acteurs Bella Ramsey en Pedro Pascal opnieuw van de partij zouden zijn als Ellie en Joel werd wel al bevestigd. Daarnaast maakte de productie ook de komst van nog twee nieuwe namen bekend. Daar wordt nu ook Catherine O’Hara aan toegevoegd.

The Last of Us

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie uit een quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis door de Verenigde Staten waarin Joel en Ellie op elkaar aangewezen zijn om te overleven.

De reeks werd al snel een enorm succes. Het was dan ook geen verrassing toen werd bekendgemaakt dat er een tweede seizoen zou komen. Dat vervolg zal zich vooral gaan focussen op het tweede deel van het spel, waar nog enkele andere belangrijk personages hun intrede zullen maken.

Catherine O’Hara

Zo lieten de makers eerder al weten dat er in het tweede seizoen heel wat aandacht zal zijn voor personages Abby en Jesse. Welke acteurs die rollen zullen spelen, werd eerder al bekendgemaakt. Het gaat daarbij om Kaitlyn Dever (Beautiful Boy, Dopesick) en Young Mazino (BEEF).

Maar daarnaast zal dus ook actrice Catherine O’Hara haar opwachting maken. Zij is een grote naam in Hollywood en was zo onder andere al te zien in de serie Schitt’s Creek en filmklassiekers als Home Alone en Beetlejuice. Ook in animatiefilms The Nightmare Before Christmas en Elemental was ze te horen. Welke rol O’Hara precies zal spelen in het tweede seizoen van The Last of Us, is nog niet bekend.

The Last of Us verschijnt ten vroegste in 2025.

Meer
Lees meer...