‘The Last of Us’ voegt nieuwe naam toe aan de cast voor tweede seizoen

Het is bijna een jaar geleden dat The Last of Us te zien was op Streamz. Ondertussen zijn de makers druk bezig aan een tweede seizoen en daarvoor zullen ze beroep doen op een nieuw castlid. Het gaat om actrice Kaitlyn Dever die de rol van Abby op zich zal nemen. Wanneer het nieuwe seizoen zal uitkomen, is nog niet bekend.

The Last of Us was een van de beste series van het jaar 2023. De reeks ging in januari van start en liep tot maart. Wekenlang hield de serie die gebaseerd is op de gelijknamige game de wereld in de ban. Uiteindelijk werd aangekondigd dat er een tweede seizoen zou komen.

Maar wanneer de opnames precies van start zullen gaan, is nog niet bekend. Dat acteurs Bella Ramsey en Pedro Pascal opnieuw van de partij zouden zijn als Ellie en Joel werd wel al bevestigd. En daar doet HBO vandaag nog een naam bij. Ook actrice Kaitlyn Dever vervoegt de cast.

The Last of Us

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie uit een quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis door de Verenigde Staten waarin Joel en Ellie op elkaar aangewezen zijn om te overleven.

De reeks werd al snel een enorm succes. Het was dan ook geen verrassing toen werd bekendgemaakt dat er een tweede seizoen zou komen. Dat vervolg zal zich vooral gaan focussen op het tweede deel van het spel, waar nog een ander belangrijk personage haar intrede zal maken.

Abby

Het tweede deel speelt zich vijf jaar later af, waardoor er ook heel wat nieuwe personages de revue zullen passeren. De belangrijkste daarbij is misschien wel Abigail ‘Abby’ Anderson, een jonge vrouw die in de game een heel specifieke look heeft. De casting zou dus niet makkelijk worden voor de makers, maar toch is er nu een beslissing gemaakt. Actrice Kaitlyn Dever zal de rol namelijk gaan spelen.

Dever was al langer in de running voor de rol, maar toch was het tot nu wachten op bevestiging. De 27-jarige Kaitlyn Dever is geen onbekend gezicht. Ze deed eerder al mee in de film Booksmart van Olivia Wilde, Ticket to Paradise met George Clooney en Julia Roberts en Beautiful Boy met Timothée Chalamet. Ook liefhebbers van series kunnen haar kennen. Zo was ze ook al te zien in Dopesick op Disney+.

Meer
Lees meer...