Dit is wanneer de HBO-serie over ‘Harry Potter’ verschijnt

Er is meer nieuws over de geplande reeks van HBO rond Harry Potter. De zender maakte een jaar geleden de plannen daarover bekend, maar sindsdien was het stil rond het project. Nu weten we echter dat het plan is om de serie in 2026 uit te brengen.

Op 12 april 2023 stelde HBO zijn vernieuwde streamingdienst Max voor. Die dienst zal bij ons deze zomer gelanceerd worden onder de oude naam HBO Max. Kort na de bekendmaking van die naam volgde een gigantische lading grote aankondigingen voor die vernieuwde streamingdienst. Het meest opvallende van die aankondigingen was ongetwijfeld het nieuwe ambitieuze Harry Potter-project. Warner Bros. Pictures plant namelijk een tien jaar durende serie die gebaseerd is op de boeken van J.K. Rowling.

Ondertussen zijn we tien maanden later en zou de productie van dit project nog steeds in de beginfase zitten. Zo raakte recent bekend dat HBO zich momenteel focust op de zoektocht naar een scenarist die de boeken kan herwerken tot een serie en later vermoedelijk als showrunner zal fungeren. Pas daarna zullen de castings van start gaan.

2026

Het mag dus duidelijk zijn dat we nog even zullen mogen wachten op deze nieuwe – of hervertelde – Harry Potter-verhalen. “De laatste film is ruim tien jaar geleden gemaakt. We kunnen niet wachten om tien jaar aan nieuwe verhalen met fans over de hele wereld te delen op Max. We mikken op een start in 2026”, zei Warner Bros. Discovery-topman David Zaslav daar zelf over in een interne meeting volgens IGN.

Bekijk hier de aankondiging van de Harry Potter-serie van HBO:

Meer
Lees meer...