HBO Max (of Max) komt in de zomer van 2024 naar België

Na extra lang wachten, is het komende zomer dan toch zover: Streamingdienst Max van Warner Bros. Discovery komt naar België, waar de dienst HBO Max zal heten. Wat het gevolg daarvan is voor Streamz, dat momenteel de rechten heeft op HBO-content, is niet duidelijk.

Op 12 april van dit jaar kondigde Warner Bros. Discovery zijn nieuwe streamingdienst Max aan. Het gaat om de opvolger van HBO Max, waarbij dus ook films en series van Warner Bros. te zien zullen zijn. Daarnaast kondigde het bedrijf meteen ook heel wat plannen aan voor de toekomst, zoals een serie over Harry Potter en een nieuwe spin-off van Game of Thrones.

België en Frankrijk

Max is sinds 23 mei beschikbaar en ging toen onder andere van start in de Verenigde Staten, maar ook in 22 landen in Europa. Dat was niet het geval in België, waar HBO nog een lopende overeenkomst heeft met Streamz. Ook in Frankrijk is de streamingdienst nog niet actief. Daar kan je alle content van Max vinden op Amazon Prime Video.

Met enige vertraging komt Max nu dus ook naar België en Frankrijk. Dat zal volgens de website Variety gebeuren in de zomer van 2024. Overigens zal de streamingdienst in de Benelux wel gewoon HBO Max heten, omdat de rechten op Max in Nederland al bij Omroep Max liggen en er daarmee geen deal kon bereikt worden.

Streamz

Hoeveel HBO Max in België zal kosten, is nog niet duidelijk. Wel lijkt het nu al vast te liggen dat de lancering ervan gevolgen zal hebben voor Streamz. Die teren nu namelijk fors op klanten die HBO-series willen bekijken, maar dreigen die content te verliezen. Het oorspronkelijk idee van Streamz was om volop in te zetten op Vlaamse content. De vraag is echter of gebruikers bereid zijn daar evenveel voor te betalen.

Meer
Lees meer...