Hoe zit het met de geplande reeks van HBO rond ‘Harry Potter’?

Het is ondertussen bijna een jaar geleden dat HBO aankondigde dat het een serie zou maken die gebaseerd is op de boeken van Harry Potter. Sindsdien is het stil rond het project, al wil dat niet zeggen dat er achter de schermen niet hard gewerkt wordt aan de reeks, die in het seizoen 2025-2026 zou uitkomen.

Op 12 april 2023 stelde HBO zijn vernieuwde streamingdienst Max voor. Die dienst zal bij ons deze zomer gelanceerd worden onder de oude naam HBO Max. Kort na de bekendmaking van die naam volgden een gigantische lading grote aankondigingen voor die vernieuwde streamingdienst. Het meest opvallende van die aankondigingen was ongetwijfeld het nieuwe ambitieuze Harry Potter-project. Warner Bros. Pictures plant namelijk een tien jaar durende serie die gebaseerd is op de boeken van J.K. Rowling.

Showrunner

Het werk van HBO focust zich sindsdien vooral op het zoeken van een scenarist die de boeken kan herwerken tot een serie en later vermoedelijk als showrunner zal fungeren. Daarvoor zouden al verschillende grote namen een pitch hebben mogen doen.

Oorspronkelijk zouden voor die functie vier namen gecontacteerd zijn. In de eerste plaats ging het om Martha Hillier, die naam maakte met de Britse fantasyreeks The Last Kingdom. Verder is er ook Kathleen Jordan (Teenage Bounty Hunters) en Tom Moran (The Devil’s Hour). Tot slot bestond die oorspronkelijke groep ook uit Michael Lesslie, die scenarist was van de pas uitgebrachte film The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes.

Aan die groep is volgens Deadline recent ook Francesca Gardiner toegevoegd. Zij werkte bij HBO aan mee aan de twee laatste seizoenen van Succession.

Binnenkort beslissing

De scenaristen die de eerste schifting overleefden zouden ongeveer op dit moment ook in contact worden gebracht met J.K. Rowling. Daarna zal HBO een definitieve beslissing nemen. Pas wanneer dat gebeurd is, wordt er overgegaan op de casting.

Meer
Lees meer...