Left Right
scrollTop top

Nieuwe wolf maakt slachtoffers in Limburg


Nieuwe wolf maakt slachtoffers in Limburg

Wolvin Naya is niet langer de enige wolf die de schapen in ons land teistert. Er zou een tweede wolf opgedoken zijn die samen met Naya verantwoordelijk is voor de dood van negen schapen in Limburg afgelopen week. De tweede wolf beschikt, in tegenstelling tot Naya, niet over een zender.

Vorige week werden in de provincie Limburg negen schapen gedood door wolven. Aanvankelijk werd gedacht dat Naya na een paar rustige maanden opnieuw op moordpad was, maar ondertussen is bevestigd dat er een tweede wolf in het spel is.

Tweede wolf

Er is dus een tweede wolf aan het werk op Belgische bodem. “Naya heeft gezelschap gekregen”, laat Koen van Muylem van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) weten aan VRTNWS. De tweede wolf werd namelijk gefotografeerd door een wildcamera, waardoor er vastgesteld kon worden dat het over een dier gaat dat geen zender heeft. Naya daarentegen heeft wel een zender en kan dus perfect opgevolgd worden.

Sinds Naya een aantal slachtoffers maakte in de Kempen verblijft ze vreedzaam in de omgeving van Leopoldsburg. Haar precieze locatie wordt niet gedeeld aangezien ze dan mogelijk zelf het slachtoffer zou kunnen worden van jagers of stropers.

Negen schapen doodgebeten

De twee wolven hebben dus samen negen dodelijke slachtoffers gemaakt. Allemaal in de buurt van Leopoldsburg. De schapen, die achter een elektrisch geladen hek zaten, konden toch gegrepen worden door de wolven omdat de stroom op de draad door de droogte van de afgelopen weken fel afgenomen was.

De dode schapen zijn naar het labo gestuurd voor verder onderzoek. Na DNA-onderzoek zal dan kunnen worden vastgesteld of de schapen allemaal gedood werden door Naya, de nieuwe wolf of dat het hier om een staaltje teamwork ging van de twee wolven.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…