Nike belooft: “Zelfknopende veters uit Back to the future komen eraan” 

De crazy ontwerpen uit de Back to the future-films doen al jaren watertanden. Af en toe komt er zelfs eentje op de markt, zoals in 2011 (sort of) gebeurde met de spacy sneakers van Marty McFly uit de tweede film. Bij de lancering bleek één belangrijk element te ontbreken: de zelfknopende veters. Dat zag er zo uit:

Uiteraard kan de mensheid niet zonder zo’n ingenieus ontwerp, en dat heeft Nike ook eindelijk ingezien. Ontwerper Tinker Hatfield, die eind de jaren 80 ook de schoenen in de film ontwierp, verklapte dat de ‘power laces’ in 2015 op de markt komen. “To that, i say YES!” About friggin’ time!

Waarom heeft dat zolang geduurd?

Omdat het heel wat voeten in de aarde heeft gehad voor de gewone Nike Mag er eindelijk waren: 6 jaar en drie keer van nul herbeginnen. 

Waarom kan ik geen Nike Mag kopen?

Omdat er maar 1.500 werden gemaakt, die allemaal enkel via eBay te koop werden aangeboden. Enkel de hoogste bieder kon een paar bemachtigen. De opbrengst ging naar het Michael J Fox fonds voor Parkinsononderzoek, de ziekte waaraan hoofdrolspeler Michael J Fox (‘Marty McFly’) aan lijdt. De schoenen hebben samen 4,7 miljoen dollar hebben opgebracht. 

Ondertussen worden er paren aangeboden op eBay. Of ze echt zijn is niet duidelijk, maar de prijs is nog altijd hoger dan de gemiddelde Louboutin – en draagkracht van een gewone portemonnee.

Waren die schoenen dan zo speciaal?

Echt wel. De schoen heeft lichtgevende zolen, opgewekt door elektriciteit, is gemaakt van space-achtige materialen en heeft een heroplaadbare batterij die zo’n 3.000 uur kan meegaan (4 tot 5 uur per herlaadbeurt). De schoenen dienen niet om mee te gaan sporten, zo heeft Nike al gewaarschuwd, maar voor de rest zijn ze ‘perfect’. 

Bij welke schoenen worden de power laces gelanceerd?

Dat is een goed bewaard geheim. Stiekem wordt gehoopt dat een publieksversie van de Nike Air Mags zal worden uitgebracht, maar zeker is dat niet. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het Nike drie jaar kostte om uit te vogelen hoe de zelfknopende veters werken. Een betaalbare replica van de Nike Mag creëren daarentegen, dat duurt wel eventjes.

Waarom is het belangrijk dat dat in 2015 gebeurt?

Simpel: de schoenen in Back to the future II heetten ‘2015 Nike Mag’. De petitie, die het hele ontwerp jaren geleden in gang zette heette “McFly 2015. Make it happen”. 

Terwijl we toch bezig zijn, mogen we wat suggesties doen?

– Want wij willen ook wel een een hoverboard
Een echte, geen pogingen van firma’s die de filmervaring niet kunnen nabootsen. – Een DeLorean time machine? Yes, please!
Een beetje betrouwbaarder misschien wel, zodat we niet telkens vast komen te zitten in het verleden.– Een zelfdrogende jas? Hell yeah!
Geen commentaar.Automatische hondenwandelaar? Check.
Hoewel dat met een zelfdrogende jas minder onaangenaam wordt, zou het wel veel tijd besparen als je het niet meer zelf zou moeten doen. – Een fruitverdeler
Als je ook maar fruit uitsprak, kwam een houder uit het plafond en werd jou fruit aangeboden. Met optionele pedagogische lesjes, zoals beleefdheid. Al kunnen de maaltafels wellicht ook geprogrammeerd worden. – Een videobrilOh, wait… Met dank aan Futurepedia, gewijd aan alles uit Back to the future.
Meer
Lees meer...