Left Right
scrollTop top

Nog op zoek naar een originele vakantie voor deze zomer: ‘Airbnb on wheels’


Nog op zoek naar een originele vakantie voor deze zomer: ‘Airbnb on wheels’

Altijd al eens op vakantie willen gaan in een mobilhome of een caravan? Maar de aankoop van zo’n ding is heel prijzig. En als we toch al ons huis openstellen voor reizigers, waarom dan niet onze camper? Dat dachten ook de oprichters van Camptoo. Na het grote succes in Nederland en Australië, komt het initiatief nu naar ons land!

Airbnb is een heel populair platform onder jonge reizigers. Door te logeren bij mensen thuis, is je verblijf vaak veel goedkoper. En ook de eigenaar pikt zijn graantje mee! Maar er is natuurlijk niets zo avontuurlijk als erop uit trekken in je eigen huis op wielen. Martijn, Roel en Joep van Camptoo vonden dat ook en zij willen nu heel Europa laten genieten van kamperen met een mobilhome of caravan.

Hoe werkt het?

De eerste stap in het boekingsproces is om het aanbod te bekijken. Als je iets ziet dat je interesseert, dan kan je die advertentie opslaan als favoriet. Later is het dan gemakkelijk om de camper terug te vinden.

Via Camptoo kan je op twee manieren contact opnemen met de eigenaar van een mobilhome of caravan: je kunt bij de advertentie een gesprek starten via ‘Stuur bericht’ of je kan direct een reservatie aanvragen.

Zodra de verhuurder akkoord is met de voorgestelde reservatie, kan je de aanvraag afronden. Dit doe je door de aanbetaling en de waarborgsom te voltooien. De aanbetaling bedraagt 50 procent van de totaalprijs met een maximum van 400 euro. De waarborg varieert van 500 euro voor een caravan tot 1.000 euro voor een mobilhome en moet enkele dagen voor het verhuur betaald worden. Als je het voertuig zonder enige schade terugbrengt naar de eigenaar, dan krijg je de waarborg gewoon volledig terug.

Daarnaast is het belangrijk om de verzekerings- en annuleringsvoorwaarden te raadplegen. Deze staan steeds op de profielpagina van de caravan of mobilhome.

In België

Na het succes in Nederland en Australië kan je het platform nu ook in België gebruiken. Het aanbod in België is wel nog vrij beperkt. Slechts 78 caravans en mobilhomes zijn momenteel beschikbaar. De prijzen variëren tussen 29 euro per nacht voor een simpele caravan tot 141 euro voor een luxueuze mobilhome waar je zelfs een rijbewijs C voor nodig hebt.

Klaar voor een roadtrip?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396