Nu al voorspeld! Dit worden de belangrijkste innovaties van 2018

2017 loopt op z’n einde, maar wij kijken al reikhalzend uit naar 2018. Dat wordt een ontzettend spannend jaar, want er komen heel wat nieuwe uitvindingen en innovaties aan: van vliegende auto’s tot slimme portefeuilles en fietssloten. Kunnen jullie ook niet meer wachten? Wij voorspellen nu al de indrukwekkendste en belangrijkste innovaties van 2018:

1. 4DX-films

Een complete cinema-ervaring? Die bestaat uit film en een spectaculaire combinatie van effecten met water, wind, licht en mist! Voeg daar nog eens realistische bewegingssimulaties aan toe en je hebt een unieke filmervaring. Voor deze beleving kan je nu al terecht in de Kinepolis van Antwerpen en Brussel en we zijn ervan overtuigd dat 4DX-films in 2018 alleen maar aan populariteit zullen winnen.

2. Zelfrijdende auto’s …

De eerste échte zelfrijdende auto’s zijn een feit! Onder andere Google, Samsung en Mercedes werken aan de auto’s en in 2018 zullen we er zeker meer van horen én zien.

3. … en vliegende auto’s

De eerste vliegende auto, de Switchblade van Samson Motors, gaat komende lente de lucht in! Het is meteen ook de eerste operationele vliegende auto in de geschiedenis! Je zal wel diep in je portefeuille moeten tasten, want de auto kost ongeveer 100.000 euro. Plus, je zal ook een vliegbrevet op zak moeten hebben.

4. Plooibare smartphones zoals de Galaxy X van Samsung

Samsung heeft grote plannen voor de Galaxy X, want het wordt namelijk een plooibare smartphone!

5. De slimme portefeuille

Heb je ook je portefeuille al eens verloren? Met de uitvinding van de Ekster Wallet wordt zoiets onmogelijk, want je kan het gadget tracken via je smartphone. Lekker handig dus! De eerste versie zou ideaal zijn voor de jonge werkende man, aldus de oprichter.

6. Een pop-upscherm in high resolution

Een high resolution 24-inch display, die je makkelijk overal mee kunt nemen? Dat klinkt ons als muziek in de oren!

7. Een gebruiksvriendelijke 3D-printer voor iedereen

Printen in 3D wordt in 2018 toegankelijker voor iedereen! Ieder jaar wordt de printer geavanceerder en makkelijker om te gebruiken. Je kiest de gewenste vorm van je product et voilà!

8. Eta clock, een klok die je vertelt waar je familie is

Deze leuke klok kan je bedienen met een app op je smartphone en toont je waar al je familieleden zijn. Het is eigenlijk de real life-versie van de magische klok van de familie Weasley in Harry Potter. Zalig!

9. De MOAI-aquariumrobot

Een aquarium is mooi om naar te kijken, maar zorgt ook voor veel schoonmaakwerk. Niet in 2018! Want deze schoonmaakrobot van MOAI maakt niet alleen je aquarium schoon, het brengt de hele karwei ook in beeld. Hiervoor beschikt de MOAI over een ingebouwde camera met een blikveld van 120 graden, die zorgt voor live beelden in HD-resolutie.

10. Smart Screen Keyboard (Infinitton)

Zoals je gemakkelijk je televisie kan bedienen met een afstandsbediening, zal je dit in 2018 ook kunnen doen met je computer of laptop. Dit slim en aanpasbaar toetsenbord kan applicaties opstarten, opdrachten uitvoeren, met sneltoetsen werken, enzovoort.

11. Een smart lock voor je fiets (Bisecu)

Goed nieuws voor alle fietsers onder ons! Bisecu heeft het eerste geautomatiseerde slot uitgevonden voor je fiets met een rij-analyse erbovenop. Verbind je fiets met een app op je smartphone en zo kan je je fiets in het oog houden.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat met innovatie te maken heeft? Volg dan zeker Living Tomorrow op Facebook of check hun website.

Meer
Lees meer...