Vechtpartij Blankenberge: drie Brusselse verdachten voor onderzoeksrechter

nultolerantie politie gevecht blankenberge coronavirus
youtube

Drie jongeren uit de regio Brussel worden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen en van gewapende weerspannigheid. Het trio was afgelopen weekend betrokken bij de massale vechtpartij op het strand van Blankenberge. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

De politievakbond pleit voor nultolerantie voor geweld tegen de politie. Bij de vechtpartij waren volgens burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery (N-VA) tientallen jongeren betrokken. Op beelden is te zien hoe de Brusselse jongeren zich tegen de politie richten. Eén politieman werd met een parasol te lijf gegaan.

(NMBS roept op om niet naar de kust te sporen.)

“Ze worden ervan verdacht op een zeer agressieve wijze, in groep en gewapend met allerhande materiaal zoals flessen, parasols en ligbedden, de politie en de strandredders te hebben aangevallen. Het gezag en de orders van de politie noch van de strandredders werd gerespecteerd”, laat het het parket weten aan de Mediahuis-kranten.

Vandaag zal de onderzoeksrechter in Brugge oordelen of de verdachten worden aangehouden. Als hun aanhouding doorgevoerd wordt, zullen ze zich moeten verantwoorden voor de raadkamer in Brugge. Meerdere aanwezige amokmakers werden bestuurlijk van hun vrijheid beroofd.

(Dagjestoeristen niet welkom in Knokke-Heist en Blankenberge, pre-alarmfase in Oostende.)

Nultolerantie voor geweld tegen politie

De politievakbond VSOA heeft een nieuwe oproep gedaan voor nultolerantie voor geweld tegen de politie en hulpverleners. De VSOA richt deze oproep ook aan de federale preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS). Volgens de vakbond moet die nultolerantie in het regeerakkoord opgenomen worden.

De VSOA vraagt ook dat “deze jongeren” eindelijk benoemd worden door “de politiek”. “De brave burger werd reeds geruime tijd lastig gevallen, de coronaregels werden genegeerd en deze ‘jongeren’ probeerden ook op het strand (en andere recreatiedomeinen) – zoals in de probleemwijken van bepaalde steden – de baas te spelen”, stelt de vakbond.

Nog niet zo lang geleden bleek dat een derde van de pv’s voor geweld tegen politie wordt geseponeerd, en dat de helft effectief wordt vervolgd.

(Belgen overnachten 50 procent meer in eigen land.)

Gesponsorde artikelen