Nuttig en ecologisch: geef je kerstboom aan de geiten

Spijtig toch dat al die mooie (echte) kerstbomen elk jaar opnieuw verbrand worden. Is er geen nuttigere en ecologisch meer verantwoorde manier om de kerstboomberg weg te werken? Wel, natuurlijk. 

Geef ze gewoon aan de geiten! 

Dat is wat een boer in Nevada doet, en de geiten vinden het nog lekker ook. En het kan geen kwaad. “Ik heb research gedaan”, zegt vrijwilliger Thomas Vince van Goat Grazers. “Voor vee en andere dieren kan het voor miskramen zorgen, maar voor geiten is het oké. Het is een natuurlijke ontwormer en bevat veel vitamine C.”

Klein probleem is wel dat de geiten wel smullen van de naalden maar niet van de boom. Wat gebeurt er dan met de kale bomen? Dat is niet helemaal duidelijk… 

De boer ontdekte de kerstboomliefde bij de geiten eerder per ongeluk, toen een kudde eens een bende gedumpte kerstbomen tegenkwam. “Als je hier van de getreden paden afgaat, kom je overal weggegooide kerstbomen tegen.” Dat betekent in de droge woestijn ook nog eens extra brandgevaar, dus er is wel degelijk een goede reden om de afgedankte kerstbomen te verzamelen. 

Wie in Nevada woont, kan zijn (van versiering en haakjes ontdane) kerstboom afgeven bij de brandpreventiecentra tot 9 januari. 

Bron: Mother Nature Network
Meer
Lees meer...