Oekraïense president en nationale oorlogsheld Zelensky maakte ooit indruk met zijn danskunsten en overwinning in ‘Dancing with the Stars’

Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne, wist zich in de oorlog met Rusland te profileren als een sterke leider en een volksheld. Nochtans is de 44-jarige Oekraïner nog maar enkele jaren actief in de politiek en kom hij uit de entertainmentsector. Uit die periode zijn nu beelden opgedoken van toen Zelensky in 2006 in eigen land het programma Dancing with the Stars won. Geniet hier van de danskunsten van de president van Oekraïne.

Met een professor cybernetica en computerhardware als vader en een moeder die ingenieur is, was het logisch dat ook Volodymyr Zelensky universitaire studies ging doen. Hij studeerde af in de rechten, maar zou uiteindelijk nooit iets met dat diploma doen. Al vanaf zijn 17 jaar – in 1995 – lag de passie van Zelensky bij comedy.

Comedy

Al snel waagde hij zijn kans bij KVN, een populaire comedywedstrijd op de Russische televisie. Twee jaar later zou hij de wedstrijd winnen, waarna hij zijn eigen collectief Kvartal 95 oprichtte. Tot 2003 zou de groep op het hoogste niveau aan KVN meedoen. Hun performances bestonden vaak uit bizarre, muzikale optredens. Na de periode bij KVN begon Kvartal 95 eigen programma’s te maken voor verschillende zenders. Zo raakte Zelensky steeds bekender bij het brede publiek.

Die bekendheid leverde hem in 2006 een uitnodiging op voor het eerste seizoen van Tantsi z zirkamy (bij ons bekend als Dancing with the Stars). De toekomstige president van Oekraïne maakte tijdens het programma indruk met zijn danskunsten en zijn spectaculaire, zeer entertainende optredens. Het zou hem uiteindelijk de overwinning opleveren.

Kijk hier naar Zelensky in Dancing with the Stars:

Meer
Lees meer...