‘On His Majesty’s Secret Service’: boek met James Bond over de kroning van Charles III komt uit in mei

De Britse koning Charles krijgt vlak voor zijn kroning een eigen verhaal met James Bond in de hoofdrol. Auteur Charlie Higson schrijft het nieuwe avontuur over 007 en de vorst. Het nieuwe werk is een knipoog naar het al bestaande Bond-verhaal On Her Majesty’s Secret Service. Twee dagen voor de kroning van Charles III komt het boek uit. Het is dus wachten geblazen tot 4 mei.

Op 8 september 2022 is Queen Elizabeth gestorven. De opvolger is Charles III en de kroning ervan vindt plaats op 6 mei 2023. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Charlie Higson een boek geschreven met James Bond in de hoofdrol.

On Her Majesty’s Secret Service

On His Majesty’s Secret Service speelt zich letterlijk af op de publicatiedatum. Twee dagen voor de kroning van Charles III krijgt 007 een opdracht. MI6 verneemt last-minute dat er een plan bestaat om de kroning te verstoren. De rijke Althelstan of Wessex bedenkt een dodelijke missie om het Verenigd Koninkrijk een lesje te leren. Kan Bond zijn duister plan verstoren en zijn team van private huurlingen verslaan?

James Bond.- Bron: VALERIE MACON/AFP via Getty Images

Voor het eerst in de geschiedenis maakt James Bond deel uit van de geheime dienst terwijl een man staatshoofd is. De verschijningsdatum van het nieuwe boek is niet toevallig gekozen. On His Majesty’s Secret Service verschijnt op 4 mei, twee dagen voor de kroningsplechtigheid. Het is dit jaar ook 60 jaar geleden dat On Her Majesty’s Secret Service verscheen, Ian Flemings tiende boek. Dat werd op 1 april 1961 gepubliceerd.

Charlie Higson

Auteur Charlie Higson is door Ian Fleming Publications gevraagd om een nieuw James Bond-avontuur te schrijven ter gelegenheid van de kroning van Charles III. “Ik was dolblij, tot ik besefte dat het klaar moest zijn voor de kroning in mei. Het boek in zo’n korte tijd schrijven is net zo spannend en bloedstollend als een Bond-missie. Hoewel er natuurlijk niemand op mij zou schieten.”

Higson, die meerdere boeken uit de Bond-kinderreeks Young Bond heeft geschreven, is een bekende naam voor Bond-fans. In zijn Young Bond-reeks verschenen vijf boeken: SilverFin (2005), Blood Fever (2006), Double or Die (2007), Hurricane Gold (2007) en By Royal Command (2008).

Charlie Higson.- Bron: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images

De titel van dat laatste boek toont aan dat Higson niet onbekend is met de combinatie Bond en Brits koningshuis. In By Royal Command redt de jonge Bond het leven van koning George V. Het boek speelt zich namelijk af in 1934. Nu verplaatst de actie zich dus naar het heden en zal een volwassen Bond opnieuw het leven moeten redden van de Britse koning.

Meer
Lees meer...