Onderzoek naar overlijden Matthew Perry bijna afgerond; vermoedelijk meerdere mensen aangeklaagd

Het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van acteur Matthew Perry, vooral bekend als Chandler in Friends, is zo goed als afgerond. Meerdere mensen zouden daarbij aangeklaagd worden.

Eind oktober moesten we afscheid nemen van de 54-jarige acteur Matthew Perry. Hij werd levenloos teruggevonden in de jacuzzi van z’n woning in Los Angeles. Het duurde lang voor we daarna duidelijkheid kregen over de oorzaak van zijn overlijden.

Ketamine

Twee maanden later kwam dan eindelijk het nieuws dat Matthew Perry ketamine had gebruikt voor zijn dood. Dat zou cardiovasculaire problemen en ademhalingsproblemen hebben veroorzaakt die hebben bijgedragen aan zijn overlijden. De acteur kreeg ketamine op doktersvoorschrift om zijn depressie te behandelen.

De hoeveelheid die bij zijn overlijden in zijn bloed is teruggevonden, was echter veel hoger dan bij normaal medisch gebruik. Bovendien zou het laatste infuus met ketamine dat de acteur kreeg al gedateerd hebben van anderhalve week voor zijn overlijden. De ketamine in zijn bloed kan dus niet van dan afkomstig zijn.

Onderzoek

Daarom is er vorige maand een onderzoek geopend naar het overlijden van Matthew Perry. Dat onderzoek moet nagaan hoe de acteur aan een grote hoeveelheid ketamine kwam. De website People meldt nu dat dat onderzoek bijna is afgerond. Officieel wil de politie nog niet reageren op dat nieuws. Zij zouden binnenkort echter naar buiten komen met nieuws dat er meerdere mensen aangeklaagd worden.

Meer
Lees meer...