One Direction komt niet snel terug: deze twee leden praten al jaren niet meer tegen elkaar

One Direction was tot enkele jaren geleden dé boysband van het moment, maar in 2015 zetten ze een (tijdelijk) punt achter de band. De vijf leden gingen apart verder en het lijkt er steeds meer op dat ze niet meer samen zullen komen. En dat heeft vooral te maken met twee leden die elkaar niet meer kunnen ruiken.

Nu de Jonas Brothers terug zijn van weggeweest, begint menig (voormalig) Directioner natuurlijk al te dromen van een comeback van One Direction. Maar de kans dat we die binnenkort krijgen, is bijzonder klein. Vooral omdat twee leden van de bekende boysband flink met elkaar in de clinch liggen en elkaar sinds de split niet meer gezien hebben.

One Direction

We moeten jullie niet meer uitleggen wie One Direction is. De boysband die ontdekt werd in de Britse versie van The X Factor werd een wereldwijde rage van 2012 tot 2015. Harry Styles, Liam Payne, Niall Horan, Louis Tomlinson en Zayn Malik werden tieneridolen en scoorden in de korte periode dat ze een band vormden de ene hit na de andere.

Op 25 maart 2015 (precies vier jaar geleden) stapte Zayn Malik uit de groep om aan z’n eigen solocarrière te werken. Toen werd al duidelijk dat hem dat niet in dank werd afgenomen door de andere leden. Nog geen jaar later ging One Direction op tijdelijke break. Op 31 december 2015 stond One Direction, met vier, voor de laatste keer samen op een podium. Hoewel er toen aangekondigd werd dat de break 18 maanden zou duren, zijn we nu al meer dan drie jaar verder en is er nog geen nieuws over een mogelijke comeback. En daar zit de moeilijke relatie tussen twee leden voor iets tussen.

Louis en Zayn

Er zit een fameus haar in de boter tussen Louis en Zayn. Enkele maanden nadat Zayn de band verliet, kregen Louis en Zayn het met elkaar aan de stok op Twitter. De verwijten vlogen in het rond en de twee leken het gehad te hebben met elkaar. Deze ruzie ging gelukkig al snel liggen, waarna de vrede teruggekeerd leek in One Direction-land.

Maar niet voor lang. In 2016 overleed de moeder van Louis Tomlinson, dat was een moeilijke periode voor de zanger, dus had hij aan z’n voormalige bandleden gevraagd om te komen naar zijn optreden op X-Factor. Zayn beloofde toen om net als Harry, Liam en Niall te komen, maar stuurde uiteindelijk z’n kat. En dat heeft Louis Tomlinson nooit echt kunnen verteren. In een interview eerder deze maand vertelde hij dat dat hem nog steeds dwars zit. “Ik had een paar gesprekken met hem aan de telefoon nadat mijn moeder stierf en alle jongens hadden besloten om te komen naar dat optreden. Zayn kwam niet opdagen en dat zat me echt dwars”, liet hij weten aan The Sun. “Sindsdien is het nooit beter geworden.” Het zit Louis ook echt niet mee, want eerder deze maand overleed ook zijn jongere zusje Félicité op 18-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Niet vergeven

Ondertussen zijn we opnieuw drie jaar later en de plooien zijn verre van gladgestreken. In december 2018 bracht Zayn een nummer uit waarin hij leek te verwijzen naar de ruzie met Louis. In het nummer zong hij dat ze onder invloed waren van te veel drugs en alcohol en dat ze daardoor vergaten waar hun ruzie over ging. Hij gaat verder dat ze “te verdoofd en te dom” waren om hun eigen verhaal aan te passen en dat geen van beiden hun schuld wilde toegeven.

De tekst leek dus vooral een uitgestoken hand naar Louis, maar die werd vakkundig weggeslagen. Middenin de speculaties tweette Louis namelijk het volgende: “Ik ben oprecht in de war. Wat een hypocriet!”. Daarbij werd de naam van Zayn dus niet genoemd, maar het lijkt duidelijk dat het wel degelijk over z’n voormalige bandgenoot gaat.

2019

En ook nu leek het even alsof Zayn opnieuw een stapje richting Louis zette. Nadat Louis in het interview met The Sun verwees naar de oorzaak van hun jarenlange ruzie, tweette Zayn z’n verontschuldigingen. “Ik wil me verontschuldigen omdat ik een rotpersoon ben geweest”, tweette Zayn alsof het uit het niets kwam.

Maar het lijkt vooral de vraag of de verontschuldigingen wel oprecht waren, want Zayn verwijderde de tweet bijna meteen. Opnieuw werd de naam van Louis nergens vermeld, maar dat Zayn zijn verontschuldigingen aanbood net nadat Louis de ruzie nog eens aanhaalde, lijkt ons toch een duidelijk signaal dat de tweet daarnaar verwees. Het feit dat Zayn z’n excuses zo snel weer verwijderde, lijkt er dan weer op te wijzen dat de strijdbijl nog niet begraven is. Wie dus nog steeds droomde van een comeback van One Direction met de vijf leden, moeten we toch teleurstellen al is een comeback met de formatie zonder Zayn natuurlijk nog niet uitgesloten.

Meer
Lees meer...