One Direction werkt samen aan “iets” om tienjarig bestaan te vieren

Geweldig nieuws voor de Directioners onder ons, want er komt misschien een einde aan de “pauze” van One Direction. De jongens gingen in 2016 op pauze, nadat ze zes jaar lang dé boysband van het moment waren. Maar nu komen ze dan toch (eenmalig) terug.

Haal die Joepie-posters maar weer van zolder en blaas het stof nog eens van je cd’s, want One Direction komt terug. Het vijf- (of vier-)tal zal deze zomer “iets” doen om hun tienjarig bestaan te vieren. Wat het precies is, weten we nog niet, al hopen we wel stiekem op een reünietour die ook langs België komt.

Reünie

In een interview met The Sun verklapte Liam Payne dat hij samen met de andere leden van One Direction werkt aan een speciaal project om hun tienjarig bestaan te vieren. “Ons tienjarig jubileum komt eraan, dus zijn we de laatste weken met z’n allen veel aan het praten. Maar op dit moment weet ik niet wat ik mag zeggen.”

Al lost hij toch al een beetje info. “Er zijn een aantal verschillende dingen die we allemaal proberen te doen werken en mensen sturen e-mails rond. Maar het is vooral een goede tijd voor ons om ons opnieuw te verbinden. Het is geweldig en iedereen heeft zo’n gigantische successen geboekt.” Daarbij is hij vooral lyrisch over de carrière van Harry Styles. “Het is geweldig om veel van Harry te horen op dit moment. Ik zie Adore You altijd in de hitlijsten. Ik denk dat hij nu echt z’n sound gevonden heeft en dat is een plezier om te zien.”

10 jaar One Direction

Ja, One Direction werd echt 10 jaar geleden samengesteld. Het is dus al een decennium geleden dat we de piepjonge Harry Styles, Liam Payne, Louis Tomlinson, Niall Horan en Zayn Malik leerden kennen in de Britse X-Factor. In een meesterzet besliste Simon Cowell om de vijf jongens, die individueel deelnamen aan de talentenjacht, samen te zetten in een boysband.

Het vijftal eindigde uiteindelijk op de derde plaats in X-Factor, na Matt Cardle en Rebecca Ferguson. Maar van die laatste twee hebben wij althans de laatste jaren toch niets meer gehoord, terwijl One Direction uitgroeide tot een gigantisch succes. De groep werd een wereldwijd fenomeen en zelfs nu ze als solo-artiest door het leven gaan, zijn ze nog steeds razend populair. So who’s the real winner now?

Zayn?

De reünie doet natuurlijk ook vragen rijzen over Zayn Malik. Hij maakte deel uit van de originele bezetting van One Direction, maar besliste in 2015 om de groep te verlaten en solo verder te gaan. Een jaar later ging de pauze van de boysband in.

Zayn was een deel van de groep voor vijf van de zes actieve jaren, dus zou het niet zo vreemd zijn om het voormalige lid van de groep bij de reünie te betrekken. Maar er zit natuurlijk wel een addertje onder het gras, want recent kwam aan het licht dat vooral de relatie tussen Louis en Zayn enorm verbitterd is. Zo zouden de twee al jaren niet meer met elkaar praten, omdat Zayn niet kwam opdagen op een concert na het overlijden van de moeder van Louis. Daardoor lijkt de kans op een reünie met vijf leden ons eerder aan de kleine kant.

Meer
Lees meer...