Left Right
scrollTop top

OnePlus kondigt event aan op 8 maart: dit mogen we verwachten


OnePlus 8 maart
© Oneplus

OnePlus zal op 8 maart nieuwe producten voorstellen. Dat heeft de smartphoneproducent zojuist bekendgemaakt met een mysterieuze aankondiging.

In het nieuws: Met een foto van de aarde getrokken vanop de maan heeft OnePlus-CEO Pete Lau een aankondiging geteased voor 8 maart. De slogan “Something new is on the horizon” maakt duidelijk dat OnePlus op die dag nieuwe producten zal voorstellen.

  • De gebruikte foto is in 1969 gemaakt door astronauten Neil Armstrong en Buzz Aldrin tijdens de eerste landing op de maan met Apollo 11. Daarvoor gebruikten ze camera’s van de Zweedse firma Hasselblad. Dat OnePlus juist die foto gebruikt is waarschijnlijk geen toeval. Er zijn namelijk al langer geruchten dat het bedrijf gaat samenwerken met Hasselblad voor de camera’s op hun toekomstige smartphones.

OnePlus 9, 9 Pro en 9R: De website 91mobiles berichtte recent op basis informatie van de bekende leaker Ishan Agarwal dat OnePlus met drie nieuwe smartphones zal komen.

  • De OnePlus 9 en 9 Pro lijken beiden een 6,55-inch scherm te krijgen met een refresh rate van 120 Hz.
    • Bij de Pro-versie zal die refresh rate waarschijnlijk variabel zijn. Dat wil zeggen dat de smartphone zelf kiest wat de ideale setting is zodat de beeldkwaliteit optimaal is zonder te veel batterij te verbruiken.
    • Mogelijk krijgt de Pro-versie ook een gebogen scherm.
  • De OnePlus 9R krijgt waarschijnlijk een 6,5-inch scherm met een refresh rate van 90 Hz.
  • De processor van de 9 en 9 Pro wordt de Qualcomm Snapdragon 888, de 9R krijgt de Snapdragon 690 of 865.

OnePlus Watch: Naast drie smartphones zou OnePlus ook een smartwatch voorstellen. Veel informatie daarover is er nog niet bekend, behalve dat het toestel een ronde vorm zou krijgen. Dit in tegenstelling tot de OnePlus Band, een fitnesstracker die het bedrijf vorige maand lanceerde in India.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…