Samsung stelt nieuwe Galaxy S23-serie voor: fors verbeterde camera en veel aandacht voor duurzaamheid

Samsung heeft zojuist de nieuwe de Galaxy S23, Galaxy S23+ en Galaxy S23 Ultra gelanceerd. De toestellen – met voorop de Ultra – kregen een grote update op het vlak van camera. Bovendien had Samsung bij de productie meer aandacht dan ooit voor duurzaamheid.

In het nieuws: Na de succesvolle Galaxy S22-serie heeft Samsung zojuist de veelbelovende opvolgers Samsung Galaxy S23, S23+ en S23 Ultra voorgesteld. “De Galaxy S23 Ultra en de hele Galaxy S-reeks zijn de nieuwe standaard voor betrouwbare, premium smartphones. Door kracht en innovatie te combineren in apparaten die minder impact op het milieu hebben, definiëren we de nieuwe norm voor topprestaties”, zei TM Roh, President en Head of Mobile eXperience Business bij Samsung Electronics over deze toestellen.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe Samsung Galaxy S23-serie?

 • De meest opvallende nieuwigheid zien we bij de camera van het flagship Samsung Galaxy S23 Ultra.
  • Die beschikt over een viervoudige camera met als meest innovatieve lens een 200 MP Adaptive Pixel-sensor.
  • De verbeterde Nightography-mogelijkheden zorgen voor de beste video’s en foto’s in alle omstandigheden, ook bij weinig licht. Die functie wordt ondersteund door een nieuw AI-gestuurd algoritme voor beeldsignaalverwerking (ISP) dat voor meer details en betere kleuren moet zorgen.
 • Zowel de S23, S23+ als S23 Ultra kregen een vernieuwde frontcamera. Het gaat om een Super HDR-selfiecamera met 60fps en snellere autofocus.
 • Bovendien kregen de camera’s van de S23-reeks een vernieuwd uiterlijk. Daarbij is er geen verhoogd vlak meer waarin alle lenzen zich bevinden, waardoor je toestel een stuk strakker aanvoelt qua design.
 • De Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-processor zorgt voor snellere en betere prestaties in vergelijking met de voorgangers. Een speciale koeling zorgt er bovendien voor dat je toestel bij intens gebruik veel minder snel oververhit raakt.
 • Samsung meldt daarnaast dat de 5.000 mAh-batterij op de Galaxy S23 Ultra de accuduur met 20 procent verlengt. De S23 beschikt over een batterij van 3.600 mAh en de S23+ heeft 4.700 mAh.
 • Ook de display van de Samsung Galaxy S23 Ultra kreeg een serieuze update. Vision Booster zorgt ervoor dat je minder last hebt van fel zonlicht in je scherm. Enhanced Comfort zorgt er dan weer voor dat je ’s avonds minder snel vermoeide ogen krijgt.
 • Dat scherm is op alle modellen overigens gemaakt van het nieuwe Corning Gorilla Glass 8, wat de levensduur moet verlengen. Bovendien is de productie daarvan een stuk duurzamer door meer gerecycleerde materialen te gebruiken.
 • De Galaxy S23-reeks krijgt vier generaties upgrades van het besturingsysteem en vijf jaar lang beveiligingsupdates.
 • Alle modellen van de Samsung Galaxy S23-serie zijn overal beschikbaar in de kleuren Phantom Black, Cream, Green en Lavender. Via Samsung.com worden bovendien ook nog Light Green en Gray verkocht. De S23-Ultra tot slot is ook te verkrijgen in Gray, Light Green, Light Blue en Red.

Hoeveel kost de Samsung Galaxy S23-serie?

 • De Samsung Galaxy S23, S23+ en S23 Ultra zijn vanaf nu te koop bij alle vaste verkooppunten.
 • De Galaxy S23 is verkrijgbaar vanaf 949 euro, de Galaxy S23+ vanaf 1.199 euro en de Galaxy S23 Ultra vanaf 1.399 euro.
Meer
Lees meer...