OnePlus Z: alles wat we al weten op een rij

Smartphoneproducent OnePlus stelde vorige maand de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro voor. Ondanks eerdere geruchten kregen we toen geen goedkoper model te zien. Dat toestel, dat waarschijnlijk OnePlus Z zal heten, zou er binnenkort toch aankomen. Dit zijn alle geruchten over deze smartphone op een rij …

8AM Tech

Hoe ziet de OnePlus Z eruit? Er zijn al heel wat betrouwbare foto’s gelekt van de OnePlus Z. We hebben dus een redelijk goed zicht over hoe deze smartphone er zal uitzien.

  • De OnePlus Z zou een 6,4 inch scherm krijgen in Full HD+ met zo goed als geen randen.
  • De frontcamera zit in een kleine, ronde inkeping centraal bovenaan.
  • De backcamera’s zijn verwerkt in een rechthoekig hoger liggend deel achteraan. Het is nog onduidelijk hoeveel lenzen de OnePlus Z zal krijgen. Sommige gelekte renders tonen er twee, anderen zelfs drie.

Hoe goed is de OnePlus Z? OnePlus heeft officieel nog niet gecommuniceerd over deze smartphone. Ook hier moeten we ons dus baseren op geruchten. Maar ook hier zijn die talrijk waardoor we ons een goed beeld kunnen vormen.

  • De doorgaans goed geïnformeerde Twitteraar Max J kwam recent met het nieuws dat de OnePlus Z de Snapdragon 765G zal krijgen als processor. Daarmee zou gekozen worden voor een van de beste chips net onder allerbeste (en veel duurdere) processors.
  • Het voordeel van die Snapdragon 765G is dat er een 5G modem ingebouwd zit. Het is dus zo goed als zeker dat de OnePlus Z compatibel zal zijn met 5G.
  • Het scherm krijgt waarschijnlijk een verversingssnelheid van 90 Hz. Dat is even goed als bij de OnePlus 8. Daarmee krijg je heel heldere vloeiende beelden op je scherm. Dat verschil merk je vooral als je video’s kijkt, scrolt of games speelt.
  • Met een batterij van 4.000 mAh zou je de OnePlus Z vrij lang moeten kunnen gebruiken. Bovendien kan je hem snel opnieuw opladen dankzij fast charging tot 30W.
  • Zoals hierboven gezegd, is het nog onduidelijk of de camera aan de achterkant twee of drie lenzen krijgt. Wel zijn er al meer details gelekt over de hoofdcamera. Die zou maar liefst 48MP hebben.
  • De OnePlus Z lijkt 8GB RAM en 128GB of 256GB geheugen te krijgen.

Wanneer? De verwachting was dat OnePlus zijn goedkoper model zou voorstellen samen met de OnePlus 8 en 8 Pro, maar dat gebeurde dus niet. Nochtans zou dat wel de bedoeling zijn geweest. Het coronavirus gooide hier echter ook roet in het eten, waardoor de lancering uitgesteld is. Nu wordt uitgegaan van een launch ergens in de loop van juli.

Hoe duur? Over hoeveel de OnePlus Z zal kosten, zijn de verschillende bronnen minder duidelijk. De meest recente berichten spreken van een bedrag van 399 en 499 euro voor twee verschillende modellen. Daarmee zou hij alleszins een stuk goedkoper zijn dan de OnePlus 8, die minimum 699 euro kost.

8AM Tech
Meer
Lees meer...