Onthullend boek met memoires van prins Harry krijgt releasedatum

De langverwachte memoires van prins Harry, hertog van Sussex, zullen begin 10 januari 2023 uitkomen. Dat heeft uitgeverij Penguin Random House bekendgemaakt. Het boek, dat de naam SPARE kreeg, zou normaal dit jaar al verschijnen, maar die release werd uitgesteld door de dood van Queen Elizabeth II.

Al sinds prins Harry in juli 2021 aankondigde te werken aan een boek met zijn memoires wordt in het Britse koningshuis angstig de adem ingehouden. Er heerst namelijk een – vermoedelijk terechte – angst dat het boek veel zal onthullen over de ware reden van het vertrek van Harry en Meghan Markle als senior royals.

Uitgesteld na dood Queen

“Ik schrijf dit niet als de prins zoals ik ben geboren, maar als de man die ik ben geworden. In de loop der jaren heb ik veel hoeden gedragen, zowel letterlijk als figuurlijk, en ik hoop dat ik door mijn verhaal te vertellen – met zowel de hoogte- als dieptepunten, de fouten en de geleerde lessen – kan laten zien dat het niet uitmaakt waar we vandaan komen, we hebben meer gemeen dan we denken”, zei de hertog van Sussex toen in de aankondiging van zijn boek. “Ik ben enorm dankbaar voor de kans om te delen wat ik tot nu toe in mijn leven heb geleerd en ik ben enthousiast over het feit dat mensen een verslag zullen kunnen lezen van mijn leven dat nauwkeurig en volledig waarheidsgetrouw is.”

Normaal was het de bedoeling dat de memoires eind 2022 zouden verschijnen, maar de dood van de Queen hebben ervoor gezorgd dat die releasedatum iets is uitgesteld. Hetzelfde gebeurde eerder al met een documentaire over Meghan en Harry op Netflix. Die kreeg voorlopig nog geen nieuwe datum.

SPARE

Die is er nu wel voor SPARE, de autobiografie van prins Harry. Die verschijnt op 10 januari 2023 meteen in zestien talen. Daarnaast komt er ook een audioversie ingesproken door Harry zelf.

“Een van de meest droevige beelden van de twintigste eeuw was het beeld van twee jonge jongens, twee prinsen, die achter de kist van hun moeder liepen terwijl de wereld vol verdriet en afschuw toekeek. Toen Diana, prinses van Wales, werd begraven, vroegen miljarden zich af wat de prinsen moesten denken en voelen, en hoe hun leven vanaf dat moment zou verlopen”, zegt de uitgeverij over SPARE. “Voor Harry vertelt zijn autobiografie eindelijk dit verhaal. Met zijn rauwe, onverschrokken eerlijkheid is het boek een mijlpaal vol inzicht, openbaring, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over de eeuwige kracht van liefde over verdriet.”

Meer
Lees meer...