Prins Harry kondigt “nauwkeurige en volledig waarheidsgetrouwe” memoires aan

Prins Harry heeft een deal gesloten om eind 2022 zijn memoires te publiceren bij uitgeverij Penguin Random House. “Ik schrijf dit niet als de prins zoals ik ben geboren, maar als de man die ik ben geworden”, zegt de hertog van Sussex in een aankondiging.

Prins Harry heeft er een bewogen periode op zitten. De jongste zoon van Charles en Diana kondigde iets meer dan een jaar geleden aan dat hijzelf en zijn vrouw Meghan Markle zich terugtrekken als senior royal van het Britse koningshuis. Sindsdien zijn ze verhuisd naar de Verenigde Staten en hebben ze onder andere een berucht en veelbesproken interview gegeven met Oprah Winfrey.

In dat interview was Harry zeer openhartig over de moeilijke periodes uit zijn leven en de reden waarom hij besloot het Britse koningshuis (deels) de rug toe te keren. Toch is nog niet alles verteld. Daarom wil de hertog van Sussex werk maken van zijn memoires.

“Meer gemeen dan we denken”

“Ik heb in de loop der jaren veel hoeden gedragen, zowel letterlijk als figuurlijk, en ik hoop dat ik door mijn verhaal te vertellen – met zowel de hoogte- als dieptepunten, de fouten en de geleerde lessen – kan laten zien dat het niet uitmaakt waar we vandaan komen, we hebben meer gemeen dan we denken”, zegt hij in de aankondiging van dat boek.

“Ik ben enorm dankbaar voor de kans om te delen wat ik tot nu toe in mijn leven heb geleerd en ik ben enthousiast over het feit dat mensen een verslag zullen kunnen lezen van mijn leven dat nauwkeurig en volledig waarheidsgetrouw is”, gaat de 36-jarige Harry verder. Het boek zal het onder andere hebben over zijn jeugd, de publieke belangstelling die daarbij kwam kijken, zijn legerdienst in Afghanistan, zijn huwelijk met Meghan Markle en de geboorte van zijn twee kinderen.

Goede doel

De memoires van prins Harry zullen eind 2022 beschikbaar zijn in boekvorm en als audioboek. De opbrengst ervan zal volledig naar het goede doel gaan.

Meer
Lees meer...