Netflix stelt onthullende documentaire over Harry en Meghan uit

Netflix zou een geplande documentairereeks rond prins Harry en Meghan Markle hebben uitgesteld naar volgend jaar. Normaal zou die docu eind dit jaar al op de streamingdienst verschijnen. Maar de gevoeligheden rond de reeks The Crown – vooral na de dood van Queen Elizabeth – zouden Netflix nu voorzichtiger hebben gemaakt.

Op 9 november 2022 verschijnt het vijfde seizoen van The Crown op Netflix. Dat zal onder andere gaan over de scheiding tussen prinses Diana en prins Charles, een troebele periode voor het Britse koningshuis. Daardoor lag de reeks sowieso al gevoelig, maar sinds de dood van koningin Elizabeth II zijn de zorgen rond het nieuwe seizoen van The Crown enkel toegenomen. Hooggeplaatste personen in en rond het Britse koningshuis maken zich namelijk zorgen over hoe de zopas overleden Queen zal afgebeeld worden.

Inhoud opnieuw bekijken

De geplande documentairereeks rond Meghan Markle en prins Harry had officieel nog geen releasedatum gekregen. Volgens insiders was Netflix echter van plan om die docu enkele weken na de release van het nieuwe seizoen van The Crown te lanceren. Zo hoopte de streamingdienst optimaal te kunnen profiteren van de hype die die reeks ongetwijfeld opnieuw met zich zal meebrengen.

De kritiek die er nu echter al is op seizoen 5 van The Crown heeft er volgens de website Deadline voor gezorgd dat Netflix extra voorzichtig is geworden. De release van de Meghan en Harry-documentaire is daarom uitgesteld tot volgend jaar. In tussentijd zou ook de inhoud van de docureeks opnieuw onder de loep genomen worden. Door dit uitstel heeft Netflix tijd om eventueel bepaalde zaken nog aan te passen. De streamingdienst zelf wenste niet te reageren op het bericht.

Meer
Lees meer...