Netflix deelt eerste beelden ‘The Crown’ seizoen 5

Op 9 november komt het vijfde seizoen van The Crown op Netflix. Dat seizoen zal zich afspelen in de jaren 90, een nogal bewogen tijd voor de koninklijke familie. Het Brits koningshuis zou zich nu al zorgen maken over de reputatie van hun nieuwe koning, Charles, aangezien het vijfde seizoen nogal rond hem en zijn ex-vrouw Diana Spencer draait. De twee zijn alvast te zien op de eerste foto’s die Netflix zonet deelde.

Een nieuw seizoen, een nieuwe periode in de geschiedenis en nieuwe problemen. Het vijfde seizoen van The Crown komt er bijna aan en Netflix deelde zonet al enkele eerste foto’s. Daarop is al meteen te zien dat het seizoen zal focussen op het huwelijk tussen Diana en Charles. Zij werden, net als Queen Elizabeth, voor dit seizoen opnieuw gecast.

The Crown

De Netflixserie The Crown volgt het volledige verhaal van Queen Elizabeth. Dat zorgt er ook meteen voor dat de verschillende seizoenen zich soms niet meteen na elkaar afspelen. Zo begon het allereerste seizoen in 1947 en zal het nieuwe seizoen in de jaren 90 starten.

Die jaren 90 staan ook meteen symbool voor enkele donkere tijden in het Britse koningshuis. De serie zal het namelijk onder andere hebben over de scheiding tussen Charles (Dominic West) en Diana (Elizabeth Debicki). Om die reden heeft dat koningshuis ook al laten weten dat het King Charles wil beschermen tegen alle mogelijke uitkomsten na de release.

Seizoen 6

In het nieuwe seizoen zal de relatie tussen Charles en Diana zonder twijfel heel wat aandacht krijgen. Aangezien de reeks zich over verschillende jaren afspeelt, zullen de kijkers dus zowel de hoogtepunten als de dieptepunten te zien krijgen. Dat is ook te zien op de eerste scènefoto’s die Netflix zonet deelde.

Op een van die foto’s zijn Charles en Diana te zien tijdens een boottocht met hun jonge kinderen, William en Harry. Maar daarnaast zien we ook een foto van een zeer ongelukkige Diana. Ook Imelda Stauntons Queen Elizabeth maakt haar intrede in de eerste beelden. Haar zien we schitteren naast haar man Prince Philip (Jonathan Pryce).

Bekijk de eerste beelden van The Crown seizoen 5 hier:

Netflix
Netflix
Netflix
Netflix
Netflix

The Crown seizoen 5 is vanaf 9 november te zien op Netflix.

Meer
Lees meer...