Makers ‘The Crown’ maken zich zorgen rond opnames van laatste dagen Princess Diana

Op 11 november komt het vijfde seizoen van The Crown uit op Netflix. Maar ondertussen zijn de makers ook al bezig aan het zesde seizoen. In dat seizoen zal de dood van Princess Diana in 1997 aan bod komen, maar rond die opnames leven ook heel wat onzekerheden.

De Netflixserie The Crown probeert al jaren een juist beeld te schetsen van de gebeurtenissen binnen het Britse koningshuis tijdens de regeerperiode van Queen Elizabeth. Maar toch is het nog nooit zo spannend geweest als nu. De serie is op dit moment namelijk bezig aan de opnames van een zesde seizoen. En in dat seizoen zal onder andere de dood van Diana centraal staan. Om die reden zijn er, volgens een bron, bij de cast en crew op dit moment toch heel wat zenuwen. Dat meldt Deadline.

The Crown

De Netflixserie The Crown volgt het volledige verhaal van Queen Elizabeth. Dat zorgt er ook meteen voor dat de verschillende seizoenen zich soms niet meteen na elkaar afspelen. Zo begon het allereerste seizoen in 1947 en zal het nieuwe seizoen in de jaren 90 starten.

Die jaren 90 staan ook meteen symbool voor enkele donkere tijden in het Britse koningshuis. De serie zal het namelijk onder andere hebben over de scheiding tussen Charles (Dominic West) en Diana (Elizabeth Debicki). Om die reden heeft dat koningshuis ook al laten weten dat het King Charles wil beschermen tegen alle mogelijke uitkomsten na de release.

Seizoen 6

Toch zal het er pas echt om gaan spannen in het zesde seizoen. Want daarin zullen we ook de dood van Diana te zien krijgen. De maker van The Crown, Pete Morgan, heeft wel al laten weten dat ze het auto-ongeluk van Diana niet zullen filmen. Maar toch zou de spanning op de set op dit moment hoog oplopen.

Binnen nu en twee weken zullen de scènes net voor Diana’s dood namelijk worden ingeblikt. “We hebben dit punt altijd willen uitstellen”, vertelt de bron aan Deadline. “Nu is het zover en moeten we toegeven dat er heel ongerustheid hangt. Dit onderwerp ligt zo ontzettend gevoelig. Het is alsof we met een bom aan het spelen zijn.”

The Crown seizoen 5 is vanaf 11 november te zien op Netflix. Het zesde seizoen volgt waarschijnlijk in 2023.

Meer
Lees meer...