Netflix is op zoek naar acteur voor rol Prins Harry in ‘The Crown’ en iedereen kan meedoen

Op 11 november komt het vijfde seizoen van The Crown uit op Netflix. Net zoals in vorige seizoenen zullen ook deze nieuwe afleveringen focussen op de gebeurtenissen in het Britse koningshuis. Voor een volgend seizoen is de streamingdienst nog steeds op zoek naar een acteur die de rol van Prins Harry op zich kan nemen. Ervaring is daarvoor niet vereist.

De serie The Crown is al sinds 2016 te zien, maar krijgt de laatste tijd extra veel aandacht. De reeks gaat over de regeerperiode van Queen Elizabeth, die begin vorige maand overleed. Om die reden gingen de kijkcijfers van de serie in geen tijd terug omhoog en wordt er nu halsreikend uitgekeken naar het vijfde seizoen.

Maar ondertussen wordt er ook al aan een zesde seizoen gewerkt, en daarvoor is Netflix nog steeds op zoek naar een aantal acteurs om de cast te vervolledigen. Een van die beschikbare rollen is die van Prins Harry.

The Crown

De Netflixserie The Crown volgt het volledige verhaal van Queen Elizabeth. Dat zorgt er ook meteen voor dat de verschillende seizoenen zich soms niet meteen na elkaar afspelen. Zo begon het allereerste seizoen in 1947 en zal het nieuwe seizoen in de jaren 90 starten.

Die jaren 90 staan ook meteen symbool voor enkele donkere tijden in het Britse koningshuis. De serie zal het namelijk onder andere hebben over de scheiding tussen Charles en Diana én het ongeval van Diana in 1997. Om die reden heeft dat koningshuis ook al laten weten dat het King Charles wil beschermen tegen alle mogelijke uitkomsten na de release.

Casting

Maar na het vijfde seizoen zal er nog een volgen. En daarin krijgen Prins William en Prins Harry een grotere rol. Voor die rollen lanceerde Netflix even geleden al een grote oproep, maar tot nu toe is enkel de rol van William ingevuld. Voor Harry zijn de makers dus nog haastig op zoek naar iemand met het perfecte profiel.

Netflix is op zoek naar iemand tussen 16 en 20 jaar, wat wil zeggen dat het nieuwe seizoen zich ongeveer zal afspelen tussen 2000 en 2004. Daarvoor mogen alle lookalikes zich aanmelden via de officiële castingsite. Al lijkt de kans ons klein dat de acteur geen Brit zal moeten zijn.

Meer
Lees meer...