Netflix is op zoek naar acteur voor rol Prins William in ‘The Crown’ en iedereen kan meedoen

In de loop van dit jaar komt het vijfde seizoen van The Crown uit op Netflix. Net zoals in vorige seizoenen zullen ook deze nieuwe afleveringen focussen op een nieuw verhaal binnen het Brits koningshuis. Deze keer is dat het verhaal van Princes Diana (Elizabeth Debicki) en Prins Charles (Dominic West). En daarbij horen natuurlijk ook hun kinderen, Harry en William. Netflix is nog steeds op zoek naar acteurs die die rollen willen invullen.

Netflix is op zoek naar een acteur die de rol van Prins William kan spelen in de komende twee seizoenen van The Crown. Via een online advertentie laat de streamingdienst weten dat ervaring niet nodig is en dat ze vooral willen dat de acteur op de echte prins lijkt. Naast William is het ook nog op zoek naar iemand die de rol van Harry kan invullen. Wanneer die twee dan precies te zien zullen zijn in de reeks, is niet bekend.

The Crown

The Crown is al een tijdje een van de populairste Netflixreeksen. De serie gaat over de geschiedenis van het Brits koningshuis en Queen Elizabeth II. De seizoenen volgen elkaar niet meteen op, waardoor er soms tijdsprongen zijn.

Ook in het vijfde seizoen is dat het geval. Dat zorgt er ook meteen voor dat heel wat personages door andere acteurs worden gespeeld, aangezien zij ouder zijn geworden. Zo werden de rollen van Prinses Diana en Prins Charles vorig seizoen nog gespeeld door Emma Corrin en Josh O’Connor. Maar die worden in seizoen 5 vervangen door Elizabeth Debicki en Dominic West. Actrice Imelda Staunton neemt dan weer de rol van Queen Elizabeth II over van Olivia Colman.

William en Harry

Het vijfde seizoen speelt zich af in de jaren ’90, wat betekent dat ook prins William en Harry hun opwachting zullen beginnen maken. Nu is Netflix dus nog op zoek naar twee acteurs die die rollen op zich willen nemen. Die acteurs zullen de twee prinsen tussen 15 en 20-jarige leeftijd moeten spelen. De opnames zouden in september al beginnen, wat betekent dat de twee acteurs waarschijnlijk pas in seizoen 6 te zien zullen zijn.

Meer
Lees meer...