Ontvang en betaal voortaan je facturen met Payconiq

Je kunt voortaan de betaalapp Payconiq gebruiken om heel eenvoudig facturen te ontvangen en te betalen.

In het nieuws: Payconiq by Bancontact voegt een nieuwe functionaliteit toe aan de gelijknamige app.

  • Dankzij de functie “facturen” kan je voortaan Payconiq gebruiken om je facturen te ontvangen en te betalen.
  • Wanneer je een factuur wenst te betalen, zijn alle gegevens al ingevuld, waardoor je geen risico loopt op fouten.
  • Daarenboven kan je in één oogopslag al je facturen raadplegen. Zo weet je meteen welke je nog moet betalen. De termijn om je facturen te betalen staat vermeld en je ontvangt een notificatie als er nieuwe facturen beschikbaar zijn.
  • Je kunt zelf kiezen of je de nieuwe functionaliteit wilt activeren. Je hoeft enkel in het menu het tabblad “diensten” te openen en vervolgens op “facturen” te klikken. Hierna bevestig je eenmalig dat jouw gegevens (e-mailadres en gsm-nummer) gebruikt mogen worden voor deze functionaliteit.
  • “Via de Payconiq by Bancontact-app creëren we eenvoudige betaalervaringen voor alle Belgen. De nieuwe functionaliteit ‘Facturen’ sluit hier zeer mooi bij aan”, verduidelijkt Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company. “Deze dienst biedt app-gebruikers de mogelijkheid om hun persoonlijke facturatie vlot te organiseren, zonder daarbij de gekende en beveiligde omgeving van de app te verlaten.”
  • De nieuwe dienst werd ontwikkeld in samenwerking met POM, een Belgische speler in de betaalsector. “Als je een factuur ontvangt in de Payconiq by Bancontact-app, kan je er 100 procent zeker van zijn dat het een legitiem betaalverzoek betreft”, vertelt Tom Totté, mede-oprichter van POM. “De Payconiq by Bancontact-app fungeert zo als het ware als een veilige haven waar facturen kunnen aanmeren. De meldingen in de app helpen je bovendien om de nog te betalen documenten niet uit het oog te verliezen.”
  • Je kunt op de site van Payconiq nagaan welke bedrijven al gebruikmaken van de nieuwe functionaliteit. Deelnemende ondernemingen zijn onder meer Luminus (energieleverancier), Farys (waterleverancier) en Daoust. Payconiq by Bancontact laat weten dat er in de komende maanden zo’n 500 scholen ook de mogelijkheid zullen bieden om facturen met de Payconiq-app te betalen. 
Meer
Lees meer...