Op 25 oktober verschijnen nieuwe afleveringen van ‘BoJack Horseman’, maar het zesde seizoen wordt wel het laatste

Netflix

Geen personage was de laatste jaren menselijker op televisie dan BoJack Horseman. Er werd massaal meegeleefd met het depressief en aan alcohol verslaafd destructief paard dat – ondanks sporadisch succes – altijd achterbleef met een leeg gevoel. Het liefst hadden we nooit afscheid genomen van BoJack Horseman, maar Netflix dwingt ons ertoe. Het enige goede nieuws: dat afscheid kunnen we nog uitstellen tot 2020.

Onlangs benoemden we het jaar 2019 tot het jaar van de eindes, maar ook in 2020 zullen we afscheid moeten nemen. Netflix kondigde aan dat het zesde seizoen van BoJack Horseman meteen ook het laatste zal worden. Op 25 oktober verschijnt het eerste deel van dat laatste seizoen, op 31 januari is het afscheid dan onafwendbaar. Het is de eerste keer dat een seizoen van BoJack Horseman wordt opgesplitst.

De makers van BoJack Horseman hebben zowat op hun eentje animatiereeksen naar een hoger niveau getrokken. De reeks werd seizoen per seizoen beter.

Dat ook dit zesde seizoen onze ziel weer aan stukken zal rijten weten we al zeker na het bekijken van de trailer waarin BoJack een brief schrijft aan Diane vanuit een afkickkliniek.

Andere series

De kunde die de makers in BoJack Horseman tentoon hebben gespreid – denk aan historische afleveringen als het bijna woordenloze Fish Out of Water uit seizoen drie, Time’s Arrow uit het vierde seizoen waarin de ouders van BoJack elkaar ontmoetten of Free Churro, de zesentwintig minuten lange grafrede uit het vijfde seizoen – hebben de makers ondertussen naar andere series overgebracht.

Het veelbelovende Tuca & Bertie werd door Netflix na één seizoen onverwacht de nek omgewrongen, maar Bob-Waksberg en Kate Purdy pakten onlangs op Amazon Prime uit met Undone. Lees hier wat we daarvan vonden.

Gesponsorde artikelen