Op naar Las Vegas! De staat Nevada legaliseert cannabis

De staat Nevada heeft recreatief gebruik van marihuana gelegaliseerd. Dat betekent dat Las Vegas nu echt helemaal de stad is waar je alle zonden ter wereld kan begaan. 

Las Vegas? Dat is waanzin. En nu nog meer dan voorheen. De staat Nevada heeft marihuana voor recreatieve doeleinden gelegaliseerd. Sinds zaterdag gaan mensen massaal aanschuiven aan de cannabisverdeelpunten om hun eerste legale gram marihuana te kopen. En dat maakt dat Las Vegas haar bijnaam ‘Stad van alle zonden’ nu echt alle eer aandoet.

Er zijn wel een paar regels verbonden aan het gebruik van Marihuana. Je moet minimaal 21 jaar oud zijn om een dosis cannabis te kopen. Je mag ‘maar’ 28 gram per dag kopen en het is verboden om nog met de auto te rijden na het roken. Tick Segerblom, senator en groot voorstander van de legalisering zei op Twitter dat hij er zeker van is dat de staat “miljoenen dollars zal verdienen dit weekend”.

Rendabele business

Cannabis is al goedgekeurd in meer dan 30 staten in de Verenigde Staten, maar wel in verschillende vormen. Zo zijn er sommige staten die alleen cannabis toestaan als het voor therapeutische doeleinden is en in andere staten is het ook voor recreatieve doeleinden. De staten waar weed niet legaal is zullen je geen boete of celstraf opleveren, maar je cannabis zal wel geconfiskeerd worden.

Het is wel duidelijk dat cannabis erg rendabel is. Uit een onderzoek van Arcview Goup, een onderzoeksbureau dat onderzoek doet naar cannabis, steeg de landelijke omzet met 17% tussen 2014 en 2015. Dat komt neer op 5 miljard euro. In 2016 stegen de inkomsten tot 6,7 miljard dollar.

Het ‘succesverhaal’ van de cannabisverkoop vindt plaats in Colorado. Een rapport van de Marihuana Policy Group, zouden activiteiten met betrekking tot de verkoop van recreatieve cannabis zo’n 18.000 jobs hebben opgeleverd, naast 2,4 miljard dollar winst, alleen nog maar aan de staat Colorado. In 2015 haalde Coloardo zo al 121 miljoen dollar aan taksen op, meer dan van sigaretten.

Federaal verboden.

Hoe dan ook, op federaal niveau blijft drugs verboden en wordt het nog steeds gezien als een gevaarlijke drug, evenals heroïne en cocaïne. Maar de staten zijn op zich vrij om over hun eigen wetgeving te beslissen.

Er waren veel wachtenden om op de eerste dag legale cannabis te kopen

En je zag alle leeftijden aanschuiven in de wachtrij

De legalisering werd een groot feest in Nevada

Senator Tick Segerblom was de allereerste om de legale weed te testen

Meer
Lees meer...