Opmerkelijk: ex-kandidaten ‘Mijn Pop-uprestaurant’ uit verschillende teams openen samen een restaurant

Opmerkelijk: ex-kandidaten ‘Mijn Pop-uprestaurant’ uit verschillende teams openen samen een restaurant

Myrthe en Guus namen deel aan verschillende seizoenen van het VTM-programma ‘Mijn Pop-uprestaurant. Nadat ze allebei braken met hun zakenpartner uit het tv-programma vonden ze elkaar. In maart opent het kersverse duo hun restaurant in het Limburgse Maasmechelen. 

Myrthe Vranken en Guus Coppens werken samen aan een nieuw concept. De twee namen afzonderlijk deel aan het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant en zullen nu hun krachten bundelen in een gloednieuw concept in het Limburgse Maasmechelen.

Gebroken met Mijn Pop-uppartners

Myrthe Vranken en Guus Coppens hebben er een gelijkaardige geschiedenis opzitten in Mijn Pop-uprestaurant.

Guus nam deel in 2015, samen met zijn vriend Dries Nuitten. Het duo wist met het concept Asparaguus de wedstrijd te winnen, maar na de overwinning liep het mis.

De vrienden openden na hun overwinning een tijdelijk restaurant bij discotheek Versuz in Hasselt. Het plan was om nadien te verhuizen naar Kasteel Pietersheim in Lanaken. Maar zover is het niet gekomen. Want in september sloeg Dries in een dronken bui het volledige restaurant bij Versuz kort en klein. Sinds dit voorval is de vriendschap tussen de twee verwaterd. “We zien of horen elkaar niet meer”, zei Guus in Story.

Myrthe nam in 2016 deel aan Mijn Pop-uprestaurant, samen met haar vriend en chef Giordano Daniels. Het duo baatte het restaurant L’Oro Nero uit, een restaurant dat zich baseerde op deluxe pizza’s. Ze moesten toen de duimen leggen voor het andere Limburgse en razend populaire duo Sven en Amanda. De uitschakeling had naast de populariteit van hun buren ook te maken met de slordige werkwijze van Myrthes partner Giordano.

Dreamteam

Nu bundelen Guus en Myrthe dus hun krachten en zullen ze samen een restaurant openen. De twee ex-deelnemers van Mijn Pop-uprestaurant zijn geen onbekenden voor elkaar. “Ik ken Guus al langer”, vertelt Myrthe in Het Laatste Nieuws. “Hij kwam vorig jaar tijdens de opnames al eten bij L’Oro Nero. Hij vertelde mij toen al dat hij de keuken helemaal anders zou aanpakken. Van het één kwam het ander, en toen we onlangs wat ideeën uitwisselden, bleek dat we hetzelfde voor ogen hadden.”

Ze hebben zich nu ook goed voorbereid op hun samenwerking. “We hebben inderdaad nog nooit samengewerkt, maar we hebben ons wel goed voorbereid. Ik ben al enkele keren bij Westpunt in Hasselt gaan eten waar Myrthe werkt om te zien hoe haar stijl in de zaal is. En zij is dan weer komen eten bij Traiteur Jaco in Lanaken waar ik chef ben”, laat Guus weten aan Het Laatste Nieuws.

Maasmechelen

De twee kozen voor Maasmechelen om hun restaurant te openen. “Ik heb recent een pand gekocht aan de Dokter Haubenlaan in Maasmechelen. Ik heb er al mijn spaargeld in gestoken, en het is een prachtig gerenoveerde vierkantshoeve waar ik ook zal gaan wonen. Het ligt in het oudste deel van Maasmechelen en heeft een rijke geschiedenis. Een deel van de beschikbare ruimte zal worden omgetoverd tot restaurant. We hebben nog wat werk, maar vliegen er in”, zegt Myrthe in Het Laatste Nieuws.

“Maar het leek ons logisch dat we voor Maasmechelen kozen, of toch iets in het Maasland. Ik ben van Maasmechelen, Guus is van Lanaken. Maasmechelen-centrum heeft op vlak van tophoreca nood aan een boost.”

Grote dromen

Over het concept van hun restaurant blijven Myrthe en Guus op de vlakte. Hun concepten tijdens hun deelname aan Mijn Pop-uprestaurant liggen mijlenver uit elkaar. Myrthe koos voor de Italiaanse keuken en verkocht in L’Oro Nero pizza’s met een twist. Guus ging resoluut voor de Belgische keuken en zette in Asparaguus de asperge in de kijker.

Het duo is ambitieus. “Een Michelinster binnenhalen is op termijn zéker onze ambitie”, laat Myrthe weten. “Guus heeft gouden vingers en hij heeft eerder al bewezen wat hij kan. We hebben veel geleerd uit onze deelname, en we moeten vooral op zakelijk vlak groeien. Meer op je strepen durven staan, en beter communiceren, maar we hebben er enorm veel zin in.”

Wie wil gaan eten bij Guus en Myrthe zal nog even geduld moeten hebben. De opening staat gepland voor maart.

Google Maps

Gesponsorde artikelen