Coronavirus of niet: opnames van ‘Chateau Meiland’ in Frankrijk gaan gewoon door

Over de hele wereld liggen de opnames van films en televisieprogramma’s stil door de uitbraak van het coronavirus, maar ten huize Meiland blijft de filmploeg gewoon ter plaatse. Dat vertelt Martien Meiland himself aan de Nederlandse krant De Telegraaf. Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland is in ons land te zien vanaf dinsdag 7 april op VIJF.

VIJF

“Vorig weekend is er, in alle veiligheid en natuurlijk met toestemming van de Franse en Nederlandse autoriteiten, een kleine tv-ploeg aangekomen op het chateau”, zegt Meiland tegen de journalisten van de Nederlandse krant. Hij heeft het met veel gebaren over hoe hij en zijn familieleden in Frankrijk zelfs voor een supermarktbezoek allerlei documenten moeten invullen en slechts met één persoon in de wagen mogen zitten.

De flamboyante kasteelheer krijgt dit seizoen weer heel wat fanmail. “We krijgen ook nu weer zoveel leuke berichten. De mensen vinden het echt een lichtpuntje om naar ons te kijken in deze bizarre periode”, zegt de 58-jarige Nederlander.

Franse lockdown

“Het ene land doet het zo en het andere weer anders”, zegt Meiland. “Nederland heeft wel de winkels open en daar kan je nog op straat. Daar is ook wat voor te zeggen. Voor de economie is dat stukken beter. Aan de andere kant, het risico dat je besmet wordt, is een stuk groter dan hier in Frankrijk.” Wijze woorden van onze favoriete kasteelbewoner.

In Frankrijk kondigde president Macron naar aanleiding van de coronacrisis een strengere lockdown dan bij ons aan. Daardoor liggen de verbouwingen van het kasteel van de familie stil. “Alles is fermé! Ik moet er nog steeds aan wennen”, zegt Martien. Toch ziet Maxime wel een lichtpuntje: omdat er geen gasten zijn, hebben de Meilandjes wel veel meer tijd om klusjes buiten te doen.

Meer
Lees meer...