Left Right
scrollTop top

Opnames ‘Game of Thrones’-prequel stilgelegd door coronabesmetting op set


Game of Thrones dragon
© HBO

De opnames voor House of the Dragon, de eerste officieel bevestigde spin-off van Game of Thrones, zijn op dit moment aan de gang. Of beter gezegd, dat waren ze, want HBO heeft de productie van de reeks tijdelijk stilgelegd. Reden daarvoor is een coronabesmetting die is vastgesteld op de set.

Ondanks de vele geruchten over mogelijke spin-offs is er op dit moment nog maar één prequel van Game of Thrones in productie bij HBO. Het gaat om House of the Dragon, gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin uit 2018. Dat vertelt het verhaal van de Dance of the Dragons, de burgeroorlog binnen House Targaryen die plaatsvond honderden jaren voor de tijdslijn van Game of Thrones. De oorlog woedt over wie de opvolger van Viserys moet worden als koning van het huis.

Positief geval op set

De voorbije maanden kreeg House of the Dragon al een officieel Twitter-account en bereikten ons ook al de eerste foto’s van de reeks. De productie in het Verenigd Koninkrijk was dan ook volop bezig.

Volgens de website Deadline is daar nu echter een probleem opgedoken. Zij melden dat iemand van de cast of crew positief heeft getest op het coronavirus. Daardoor is alles voor minstens twee dagen stilgelegd. Het is niet bekendgemaakt bij die de besmetting is vastgesteld, al gaat het volgens Deadline om iemand van de productie. Woensdag zouden de opnames hervat kunnen worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…