Opnames ‘Knives Out 3’ dit jaar van start

De derde film in de Knives Out-franchise krijgt alsmaar meer vorm. De verhalen rond detective Benoit Blanc (Daniel Craig) zijn dus nog lang niet uitverteld. Over het nieuwe project was nog niet veel bekend, maar nu laten de makers weten dat de nieuwe film in 2024 zal worden opgenomen. Een release kunnen we dus hoogstwaarschijnlijk in 2025 verwachten.

Al sinds de allereerste Knives Out uit 2018 was bekend dat Netflix van plan was om nog twee films te maken binnen de franchise. De eerste sequel kwam er in 2022 met Glass Onion en een derde lijkt er nu dus aan te komen. Waar dat verhaal zal plaatsvinden en welke personages we kunnen verwachten, is nog een groot geheim.

Knives Out

Maker Rian Johnson bedacht het verhaal van Knives Out al in 2005 en besloot in 2012 dat het goed genoeg was om er een film van te maken. Door andere verplichtingen zou het uiteindelijk nog tot 2018 duren voor de eerste film uit de reeks uitkwam. Knives Out is een klassieke whodunit waarbij de ietwat excentrieke detective Benoit Blanc (Daniel Craig) centraal staat.

In de eerste film ging het om een moordzaak waarbij een schrijver dood werd aangetroffen in zijn huis, vlak na zijn 85e verjaardag. Iedereen op het feest werd ineens verdacht en Blanc moest uitzoeken wie uiteindelijk verantwoordelijk was voor de dood. Hetzelfde gebeurde in de tweede film Glass Onion waar ook een misdaad gebeurde. Deze keer op een afgesloten privé-eiland waar allerlei miljonairs waren samengekomen voor een exclusief reisje.

Derde film

Ook in de derde film zal acteur Daniel Craig terugkeren als Benoit Blanc, maar over de rest van het verhaal is nog niets bekend. Daarbij zal veel afhangen van de locatie waar het mysterie zich zal afspelen én van de cast. Doordat het elke keer over volledig andere verhalen gaat, zal ook die cast er voor de derde film opnieuw volledig anders uitzien.

Tot nu toe was er nog niet veel nieuws over het vervolg, maar daar is gisteren verandering in gekomen. Deadline heeft namelijk laten weten dat de opnames voor de derde film voor dit jaar staan gepland. Waarschijnlijk zullen de fans Knives Out 3 dus in de loop van 2025 mogen verwachten.

Meer
Lees meer...