Derde film ‘Knives Out’ met Daniel Craig als Benoit Blanc in de maak

Daniel Craig keert meer dan waarschijnlijk terug als detective Benoit Blanc in een nieuwe Knives Out-film. Dat heeft scenarist en regisseur Rian Johnson gezegd. Hij heeft naar eigen zeggen het uitgangspunt van zo’n sequel al uitgewerkt in zijn hoofd.

We kennen Daniel Craig natuurlijk vooral als James Bond, maar de Britse acteur begint ondertussen ook meer en meer ingeburgerd te raken als detective Benoit Blanc. Hij kroop in 2019 een eerste keer in die rol in Knives Out en hernam het in Glass Onion: A Knives Out Mystery in 2022. Die laatste film was enorm succesvol op Netflix en dus vroegen veel fans al snel voor een derde film.

Knives Out 3

Toen Netflix na Knives Out de rechten kocht en een deal sloot met regisseur en scenarist Rian Johnson en hoofdrolspeler Daniel Craig ging dat over twee sequels. Daardoor was het al zo goed als zeker dat we nog een derde film zouden krijgen in de reeks. Door de scenaristenstaking in Hollywood lag alles wel even stil, maar ondertussen kan er opnieuw gewerkt worden aan Knives Out 3.

“Het komt eraan. Ik kon uiteraard niet werken tijdens de staking, maar nu die voorbij is, ga ik er met volle kracht voor, dus het komt goed. Ik heb het uitgangspunt, ik heb de setting, ik weet in mijn hoofd hoe de film gaat. Het is gewoon een kwestie van alles opschrijven”, zegt Johnson daarover aan The Wrap.

A Benoit Blanc Mystery

De derde film in de reeks zal meer dan waarschijnlijk wel een belangrijke wijziging met zich meepakken. Om de link met de eerste film te tonen, verplichtte Netflix bij Glass Onion Rian Johnson om ‘Knives Out’ in zijn titel te verwerken. Die liet toen al weten daar zelf geen fan van te zijn. Daarom is voor de derde film nu een andere oplossing bedacht. Die zou als tweede gedeelde van de titel namelijk ‘A Benoit Blanc Mystery’ krijgen.

Meer
Lees meer...