Opstelling Denemarken – België: maar één wijziging; De Bruyne, E. Hazard en Witsel starten op de bank

De Rode Duivels staan straks voor hun tweede opdracht op dit Europees kampioenschap voetbal. Tegenstander daarbij is Denemarken, dat zijn eerste wedstrijd – na het incident rond sterspeler Christian Eriksen – nipt verloor van Finland (0-1). België daarentegen hoopt een vervolg te breien aan hun goede openingswedstrijd tegen Rusland (3-0). Daarbij rekent bondscoach Roberto Martinez op zo goed als hetzelfde elftal.

Ondanks de moeiteloze zege van de Rode Duivels op de openingsspeeldag tegen Rusland is er de voorbije dagen druk gespeculeerd over de opstelling van de Belgen voor hun tweede wedstrijd tegen Denemarken. Eerst en vooral is er de onfortuinlijke Timoty Castagne die zoals verwacht vervangen wordt door Thomas Meunier, die ook tegen Rusland goed inviel.

Daarnaast was er die andere geblesseerde uit de wedstrijd van zaterdag. Ook Jan Vertonghen hinkte toen namelijk geblesseerd van het veld. Hij staat tegen Denemarken echter gewoon opnieuw aan de aftrap.

Invalbeurten voor De Bruyne en Witsel?

Tot slot waren er ook nog de drie grote vraagtekens van de selectie van Rode Duivels tijdens dit EK. Sterspelers Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Axel Witsel begonnen allemaal met blessurezorgen aan het tornooi. Die eerste mocht al een twintig minuten meedoen tegen Rusland, maar Martinez predikt duidelijk voorzichtigheid en laat hem ook nu op de bank starten. Hetzelfde geldt voor Kevin De Bruyne en Axel Witsel. Beiden zijn stilaan opnieuw wedstrijdfit en mogen rekenen op een invalbeurt.

Jason Denayer

De verrassing uit de hoge hoed van de bondscoach was de basisplaats voor Jason Denayer. Die werd al tegen Rusland aan de aftrap verwacht, maar toen koos Martinez verrassend voor Dedryk Boyata, die met zijn lengte de kopbalsterke Russen moest tegenhouden. Deze keer is het echter de beurt aan Denayer. “Het is belangrijk dat we de inspanningen verdelen. In elke wedstrijd heb je ook andere kwaliteiten nodig. Dat is de sterkste van onze selectie”, legde Martinez die wissel uit.

Meer
Lees meer...