Opstootje bij première van ‘Patser’: bommetje ontploft in Kinepolis Antwerpen

Opstootje bij première van ‘Patser’: bommetje ontploft in Kinepolis Antwerpen

In de Kinepolis-bioscoop in Antwerpen hebben de autoriteiten een amokmaker moeten buitenzetten tijdens de première van ‘Patser’, de nieuwe film van regisseur Adil El Arbi waar ook Mateo Simoni in meespeelt. Er zouden één of meerdere bommetjes ontploft zijn en dat zou tot confrontaties met andere bioscoopgangers geleid hebben.

Omdat iemand tijdens de première van Patser één of meerdere bommetjes had laten ontploffen, moest de politie poolshoogte komen opnemen in de Antwerpse Kinepolis-vestiging. “Toen de eerste ploeg ter plaatse kwam, was de rust al teruggekeerd. De privé-bewakingsdienst had eigenhandig een herrieschopper uit de zaal gezet. Meer was er niet aan de hand”, laat de Antwerpse politie aan de kranten van De Persgroep weten.

Er werden bemiddelingsteams, bestaande uit agenten in burger, naar de bioscoop gestuurd. Zij bleven gisteren tijdens alle voorstellingen aanwezig.

Film vroegtijdig stilgelegd

Kinepolis bevestigt ook dat de avondvertoning van Patser in één zaal stilgelegd moest worden vlak voor het einde: “Enkele klanten raakten verwikkeld in een verhitte discussie en dat zorgde voor tumult. De film is stopgezet en de beveiligingsdienst heeft gepast ingegrepen. Een herrieschopper is buitengezet. Daarna is de film verder vertoond maar sommige klanten hadden de zaal dan al verlaten.”

Patser gaat over vier allochtone jongeren op ’t Kiel in Antwerpen die ervan dromen ervan om te leven als echte patsers. Ze willen met andere woorden snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of zoals Tony Montana in Scarface. Patserbakken, dikke villa’s, veel glitter en glamour, en toch ook respect.

Controversiële materie dus. Toch waren er voor de première van de film in Antwerpen geen speciale veiligheidsmaatregelen voorzien. “Ook bij andere films kunnen al eens incidentjes ontstaan. Onze bewakingsdienst weet perfect daar mee om te gaan”, liet Kinepolis weten.

Bij vorige film ook incidenten

Ook de eerste vertoningen van Black, de vorige film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, verliepen niet zonder incidenten. De film ging over stadsbendes in Brussel. De grote belangstelling zorgde toen voor relletjes. Kinepolis Brussel moest toen zelfs enkele voorstellingen afschaffen uit veiligheidsoverwegingen.

Gesponsorde artikelen