Left Right
scrollTop top

Organisatie Oscars geeft toe: “De show had niet zo moeten eindigen”


Oscars Joaquin Phoenix
© Todd Wawrychuk / A.M.P.A.S. via Sipa USA (via Isopix)

De uitreiking van de Oscars verliep dit jaar anders dan normaal. En dat had weinig te maken met het coronavirus, maar wel met de volgorde waarin de awards uitgereikt werden. Die was anders dan normaal en dat was niet naar de zin van heel wat kijkers.

Afgelopen zondag werden de Oscars uitgereikt. Die uitreiking gebeurde in een fysieke show, waarbij verschillende acteurs aanwezig waren om hun award in ontvangst te nemen. Maar kijkers merkten één groot verschil op in vergelijking met de afgelopen jaren. De laatste award van de avond was namelijk voor de eerste keer niet die voor Beste Film, maar wel die voor Beste Acteur. En daar liep het mis.

Chadwick Boseman

De acteur Chadwick Boseman, die in augustus vorig jaar overleed aan de gevolgen van kanker, was genomineerd voor de Oscar voor Beste Acteur. Veel mensen vermoedden daardoor dat de uitreiking van die award tot het einde werd bewaard omdat er een emotioneel eerbetoon zou komen voor de acteur wanneer die postuum de award won.

Maar dat gebeurde niet. De award ging naar Anthony Hopkins die niet aanwezig was bij de uitreiking. Daardoor moest Joaquin Phoenix, die de award uitreikte, de prijs aanvaarden in naam van Hopkins. Het feit dat men door de verplaatsing van de uitreiking vermoedde dat de award naar Boseman zou gaan en dat dus niet het geval was, zorgde voor heel wat kritiek. Kijkers vonden het compleet en zelfs een belediging tegenover Boseman en zijn familie.

De broer van Chadwick Boseman, Derrick Boseman, reageerde aan TMZ al op de show. Daarbij liet hij weten dat hij en rest van de familie zich niet beledigd voelen door de show. “Elke acteur die genomineerd was was excellent en verdiende de award.” Daarnaast liet hij ook weten dat zijn broer geen al te groot belang hecht aan de Oscars. “Hij omschreef de awardshow altijd als een campagne.”

Organisatie: “Niet de bedoeling”

Rob Mills, executive VP van unscripted en alternatieve entertainment bij Walt Disney Television beantwoordde enkele prangende vragen bij Variety. “We hebben veel risico’s genomen voor de show en sommige daarvan hadden niet het gehoopte doel. Maar het was geweldig om eens iets anders te doen en niet te weten wat er zou gebeuren. mensen hadden niet het gevoel van ‘Oh ja, ik heb dit al eens gezien, ik weet exact wat er gaat gebeuren’.”

“We hadden niet enkel de laatste categorieën omgewisseld, de hele show gebeurde in een andere volgorde. Maar het was zeker niet de bedoeling om te eindigen met iemand die niet aanwezig was. Het was een risico, maar ik denk dat het nog steeds z’n vruchten heeft afgeworpen, want iedereen sprak erover. Mensen dachten misschien dat er enkele awards vergeten waren. Sommige mensen waren boos, anderen vonden het geweldig en dat was het doel.” Hij vergelijkt het met het bekende voorval van drie jaar geleden. “Niemand wil dat je de foute enveloppe krijgt, maar iedereen sprak er wel over.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update