‘Outlander’ komt met achtste en laatste seizoen

Goed en slecht nieuws voor de fans van Outlander. Starz heeft namelijk zonet bekendgemaakt dat er een achtste seizoen van de succesreeks komt. Maar daarbij laat de zender ook meteen weten dat dat het allerlaatste zal zijn. Dat betekent dat er nog twee seizoenen van de reeks zullen verschijnen.

De fantasyreeks Outlander zal stoppen na een achtste seizoen. Hoewel de reeks gebaseerd is op een boekenreeks die op dit moment toe is aan zijn tiende boek, zal er toch al vroeger een einde aan komen. Maar dat betekent niet dat we snel afscheid moeten nemen van de serie, want de productie zit op dit moment nog maar aan een zevende seizoen.

Outlander

Al sinds 2014 is Outlander gigantisch populair. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijfster Diana Gabaldon, die in het Nederlands De Reiziger heet. Gabaldon is op dit moment bezig aan het tiende boek in de reeks, wat ook het laatste zal worden. De reeks Outlander zal dat aantal dus niet volgen. Dat meldt Variety.

Maar dat is nog geen reden tot paniek, want op dit moment is zelfs het zevende seizoen nog niet uitgezonden. De release daarvan staat gepland voor deze zomer, waarna de cast nog een keer zal samenkomen voor de opnames van een laatste seizoen. Dat seizoen zal waarschijnlijk pas in de loop van 2024 verschijnen.

Spin-off

Toch betekent het laatste seizoen nog niet het einde van de Outlander-franchise. Er wordt op dit moment namelijk ook gewerkt aan een spin-off. Die zal Outlander: Blood of My Blood heten en zou ook gebaseerd zijn op een (nieuw) boek van schrijfster Gabaldon. Zij liet namelijk begin dit jaar via een Facebookpost weten bezig te zijn aan een nieuw verhaal over de oorsprong van Outlander. Dat boek, en dus ook de serie, focust op Jamie Frasers ouders, Ellen en Brian.

Outlander staat bij ons op Netflix. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...