‘Outlander’ seizoen 7 krijgt eerste teaser en verschijnt volgende zomer

Het zesde seizoen van Outlander staat nog geen jaar op Netflix, maar toch wordt er al druk gewerkt aan een zevende. De opnames van het nieuwe seizoen zijn in april van dit jaar begonnen en zouden nog tot februari 2023 doorlopen. Toch zouden de afleveringen al in de zomer verschijnen. Om dat te vieren deelde de productie vandaag al een eerste teaser.

Goed nieuws voor de fans van Outlander, want het zevende seizoen verschijnt volgende zomer al op Starz. Vorig seizoen kwamen de afleveringen een dag later al op Netflix, dus dat kunnen we bij het zevende ook opnieuw verwachten. Een exacte datum is er nog niet, maar wat we wel al weten is dat het nieuwe seizoen een heel pak meer afleveringen zal tellen.

Outlander

Al sinds 2014 is Outlander gigantisch populair. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijfster Diana Gabaldon, die in het Nederlands De Reiziger heet. Gabaldon is op dit moment bezig aan het tiende boek in de reeks, wat ook het laatste zal worden. De reeks Outlander zit op dit moment dus aan een verfilming van het zevende. Of de reeks ook de volledige tien seizoenen zal krijgen, is nog niet bekend.

Maar wat wel bekend is, is dat het zevende seizoen nog langer zal duren dan gewoonlijk. Door de lange wachttijd en de coronaperiode telde seizoen 6 slechts 8 afleveringen, terwijl alle voorgaande er 16 hadden. Het nieuwe seizoen zou er 18 tellen.

Releasedatum

Dat seizoen komt er nog niet meteen aan, maar zou nu wel gepland staan voor de zomer van 2023. Althans, bij de Amerikaanse streamingdienst Starz. Vandaag deelde die alvast een eerste teaser waarin we alle bekende personages, waaronder Jamie (Sam Heughan) terugzien.

Aan het einde van het vorige seizoen werden Jamie en Claire (Caitríona Balfe) van elkaar gescheiden door het Comité van Veiligheid en Claire werd naar Wilmington gestuurd. Jamie werd gevangen genomen. In het zevende seizoen komt Jamie vrij en zint hij op wraak voor zijn geliefde.

Meer
Lees meer...