‘Outlander’-prequel is bevestigd en gaat over ouders Jamie Fraser

Fans van de reeks Outlander moeten niet bang zijn van het einde van de reeks, want als het aan showrunner Matthew B. Roberts ligt, is het verhaal nog lang niet uitverteld. Het Amerikaanse entertainmentblad Variety laat weten dat Roberts bezig is aan een prequelserie die volledig gebaseerd is op de reeks Outlander en de gelijknamige boeken. Die reeks kreeg nu ook officieel een naam.

Enkele maanden geleden waren er geruchten over een Outlander-prequel. Die kwamen er nog voor de release van het zesde seizoen van de originele serie, waardoor zowel streamingdienst Starz als de makers nog niet wilden reageren. Maar dat doen ze nu wel, want volgens Variety is de prequelserie nu officieel bevestigd. Wanneer die zal uitkomen, is nog niet bekend. Maar de serie zou alvast Outlander: Blood of My Blood heten.

Outlander: Blood of My Blood

Al sinds 2014 is Outlander gigantisch populair. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijfster Diana Gabaldon, die in het Nederlands De Reiziger heet. Gabaldon is op dit moment bezig aan het tiende boek in de reeks, wat ook het laatste zal worden. De reeks Outlander zit op dit moment dus aan een verfilming van het zevende. Of de reeks ook de volledige tien seizoenen zal krijgen, is nog niet bekend.

Maar wat nu wel bekend is, is het feit dat er een prequelserie komt. Die zal Outlander: Blood of My Blood heten en zou ook gebaseerd zijn op een (nieuw) boek van schrijfster Gabaldon. Zij liet namelijk begin dit jaar via een Facebookpost weten bezig te zijn aan een nieuw verhaal over de oorsprong van Outlander. Dat boek, en dus ook de serie, focust op Jamie Frasers ouders, Ellen en Brian. Wanneer de reeks precies uitkomt, is nog niet bekend.

Naast de prequelserie is er ook nog altijd de originele serie over Jamie Fraser (Sam Heughan) en Claire (Caitrìona Balfe). Die is op dit moment bezig met het filmen van zijn zevende seizoen. Dat seizoen zal net als vroeger weer 16 afleveringen tellen.

Meer
Lees meer...