Overtreden coronaregels kost NBA-speler Kyrie Irving 870.000 dollar

Een coronafeestje kost basketbalspeler Kyrie Irving zo’n 870.000 dollar (720.000 euro). De NBA gaf de speler een boete van 50.000 dollar voor het overtreden van de coronaregels. Daarnaast verliest hij van zijn club Brooklyn Nets ook 410.000 dollar loon per wedstrijd die zijn mist door zijn verplichte quarantaine.

Dat lockdownfeesten een duur grapje kunnen zijn, is al langer bekend. Maar voor basketbalspelers in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn de boetes nog net iets groter.

Boete

Kyrie Irving, sterspeler bij de Brooklyn Nets, miste de voorbije weken meerdere wedstrijd voor “persoonlijke redenen”. In tussentijd dook er van hemzelf wel een filmpje op waarop hij zonder masker tussen volk stond op een verjaardagsfeestje van zijn zus.

De NBA onderzocht die beelden en heeft de speler vandaag een boete gegeven van 50.000 dollar (41.500 euro) voor het overtreden van de coronaregels die opgelegd zijn door de competitie.

Loon

Daarnaast moet Kyrie Irving ook verplicht enige tijd in quarantaine en meerdere negatieve coronatests afleggen voor hij opnieuw mag aantreden voor de Brooklyn Nets. Daardoor mist hij al zeker twee wedstrijden. Volgens de regels van de NBA mag zijn club daardoor zo’n 410.000 dollar loon afhouden per wedstrijd.

Een boterham zal Kyrie Irving er echter niet moeten voor laten. Dit seizoen verdient hij namelijk meer dan 33 miljoen dollar (27,5 miljoen euro).

Meer
Lees meer...