Paris Hilton in ‘echte stem’: “Ik speelde jarenlang een rol als dom blondje”

We kennen Paris Hilton als de superrijke erfgename van de Hiltons. Jarenlang verscheen ze in verschillende shows als het stereotiepe domme blondje. Maar in haar documentaire This is Paris onthult ze nu dat ze al die jaren een rolletje speelde en eigenlijk dus niet het domme blondje is zoals we haar kennen.

Lang blond haar, een chihuahua op de arm en torenhore stiletto’s aan haar voeten, dat is hoe we Paris Hilton kennen. Maar blijkbaar is dat niet hoe ze echt is. In haar eigen documentaire, die te bekijken is op YouTube, toont Paris haar echte persoonlijkheid en die is blijkbaar helemaal anders dan wat we kennen.

This is Paris

Al in de intro van de film laat Paris weten dat ze verschillende stemmen heeft. En dat de stem die wij dus al jarenlang linken aan Paris Hilton eigenlijk maar één stemmetje is dat ze spreekt. Haar echte stem, die ligt heel wat lager.

Maar het gaat om meer dan enkel een stemmetje. Want, zo liet ze al weten in de intro van haar documentaire, de Paris Hilton die wij kennen is maar een typetje dat ze speelt. “Ik heb het gevoel dat de hele wereld denkt dat ze me kennen”, zo klinkt het in de film. “Maar niemand weet wie ik echt ben.”

“Ik zet altijd een façade op van het gelukkige, perfecte leventje”, zo vertelt Paris. Maar wanneer haar zus haar in de trailer vraagt of ze gelukkig is, antwoordt Paris: “Ja … soms”. In de documentaire krijgen we dus voor de eerste keer een blik op de vrouw achter het personage, de échte Paris Hilton, die dus niet het domme blondje is zoals we haar kennen.

Van sekstape tot Tomorrowland

In de documentaire komt alles aan bod. Zo zullen we de tijd waarin Kim Kardashian de assistente was van Paris kunnen herbeleven. Maar uiteraard zal ook Paris’ sekstape One Night in Paris aan bod komen.

In de trailer krijgen we ook al een beetje België te zien. Paris stond in 2019 namelijk als dj op Tomorrowland. Maar er komen ook hardere onderwerpen aan bod. Zo zal Paris vertellen over een traumatische gebeurtenis in haar jeugd waar ze nu nog steeds nachtmerries over heeft.

Dom blondje

In een interview met het Australische programma Sunrise gaf Paris nog meer informatie over haar nieuwe film. “Al deze tijd heb ik een personage gespeeld. De wereld heeft dus nooit gezien wie ik echt ben. De echte ik is eigenlijk iemand die verstandig is. Ik ben géén dom blondje, ik ben gewoon heel goed in doen alsof ik het ben.”

Met de documentaire wil Paris ook andere kanten van zichzelf tonen. “Het was tijd voor de wereld om te weten wie ik echt ben. Ik heb het gevoel dat ik zoveel heb meegemaakt en er zijn zoveel misvattingen en vooroordelen over mij. Ik wil niet herinnerd worden als een leeghoofd, ik wil gerespecteerd worden voor de zakenvrouw die ik ben.”

Hier kan je de volledige documentaire bekijken.

Meer
Lees meer...