77-jarige Paul McCartney is headliner op iconische Glastonbury Festival

Paul McCartney staat als headliner op de vijftigste editie van het Britse Glastonbury Festival. Dat maakte de ex-Beatle zelf bekend via Twitter. Eerder werd Diana Ross al aangekondigd als afsluiter van Glastonbury.

“Hey Glasto – ik kijk er naar uit om deel uit te maken van jullie jubileumfeest. Zie jullie volgende zomer!”, schrijft McCartney op Twitter.

De oude rocker zal op Pyramid stage, het grootste podium van het festival, te zien zijn. De 77-jarige wordt de oudste headliner ooit op Glastonbury.

Organisator Emily Eavis schrijft op Instagram dat de boeking van McCartney “een absolute droom die uitkomt” is.

Uitverkocht

https://www.youtube.com/watch?v=X0kRSGTfmzA

Eerder raakte al bekend dat de 75-jarige Diana Ross het festival afsluit. De rest van het programma is nog niet bekend. Glastonbury Festival gaat door van 24 tot 28 juni 2020. Alle tickets voor het evenement waren binnen een half uur de deur uit.

‘Winnaar’ van The Beatles

Je mag Paul McCartney gerust de ‘winnaar’ van The Beatles noemen. De zanger-bassist is al sinds 1957 actief en schreef samen met John Lennon klassiekers der klassiekers zoals Yesterday, Hey Jude, Let It Be en Eleanor Rigby. Na The Beatles ging hij solo en hij was meer succesvol dan zijn ex-bandmakkers. Hij bracht nog hits uit als Wonderful Christmastime, Silly Love Songs en Hope Of Deliverance.

Meer
Lees meer...