Topvoetballer Paul Pogba zegt dat hij bedreigd en afgeperst wordt door zijn broer en jeugdvrienden

Er is een opmerkelijk verhaal over voetballer Paul Pogba naar buiten gekomen. De sterspeler van Juventus – en tot voor kort Manchester United – zou namelijk afgeperst en bedreigd worden. De bende, waar ook zijn broer Mathias en enkele jeugdvrienden deel van uitmaken, eist volgens Pogba 13 miljoen euro van hem.

Het parket van Parijs heeft op maandag 29 augustus laten weten dat er op 3 augustus een onderzoek is geopend voor “poging tot afpersing door een georganiseerde bende”. Dat laat de website France Info weten. Die informatie is nu naar buiten gekomen nadat Paul Pogbas oudere broer Mathias op sociale media een video in vier talen had gepost. Daarin zei hij met “grote onthullingen” te zullen komen over zijn broer Paul Pogba en zijn manager Rafaela Pimenta. Die laatste is de opvolgster van topmakelaar Mino Raiola die eerder dit jaar overleden is. Mathias Pogba beweerde ook onthullingen te zullen doen over de Franse sterspeler Kylian Mbappé.

Paul Pogba zou over de feiten al verschillende verklaringen hebben afgelegd aan het Centraal Bureau voor de Bestrijding van de Georganiseerde Criminaliteit in Frankrijk. Daar zou hij gezegd hebben dat hij recent in de val is gelokt door jeugdvrienden en twee onherkenbare gewapende mannen. De bende eist volgens Paul Pogba 13 miljoen euro van hem.

Eerste feiten dateren van maart 2022

De eerste confrontatie met de criminele bende zou al dateren van eind maart. Toen speelde Paul Pogba, toen nog uitkomend voor Manchester United met de Franse nationale ploeg in eigen land twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Ivoorkust en Zuid-Afrika. Van die gelegenheid maakte hij gebruik om zijn familie te bezoeken in Lagny-sur-Marne (Seine et Marne) nabij Parijs.

Daar zou hij meegesleurd zijn naar een appartement. Jeugdvrienden beschuldigden hem daar ervan hen financieel niet genoeg te hebben geholpen sinds hij profvoetballer is. Daarom eisten ze 13 miljoen euro, één miljoen per jaar dat ze hem zogezegd discreet “beschermd” hadden. Volgens Paul Pogba heeft hij zijn jeugdvrienden in het verleden regelmatig financieel geholpen tot begin dit jaar. Toen betrapte hij een van hen, die in Manchester verbleef, op het stelen van 200.000 euro met zijn kredietkaart.

Mathias Pogba

Na die gebeurtenissen zou hij meerdere keren geïntimideerd zijn in de buurt van het trainingscentrum van Juventus. Daar speelt Pogba namelijk sinds hij afgelopen zomer Manchester United verliet. Bij die intimidaties zou de middenvelder ook zijn broer Mathias hebben herkend. Door die aanhoudende intimidaties zou Pogba de advocaten van Juventus hebben ingelicht. Zij haalden er vervolgens de politie bij.

Mathias is samen met Florentin een van de twee oudere broers van Paul Pogba. De tweeling is zo’n 2,5 jaar ouder dan Paul en werd geboren in Guinee voor het gezin naar Frankrijk verhuisde. Ze zijn dan ook allebei ooit uitgekomen voor het nationale elftal van Guinee, al raakte Mathias niet verder dan enkele korte invalbeurten. Met zijn voetbalcarrière gaat het dan ook al enkele jaren bergaf. Op zijn hoogtepunt kwam hij uit voor Sparta Rotterdam in Nederland. Vorig jaar speelde hij voor Belfort in de Franse vierde klasse, sindsdien zit de 32-jarige Mathias zonder ploeg.

Meer
Lees meer...