Penn Badgley over ‘DAHMER’: “Het is de schuld van Netflix dat mensen Jeffrey Dahmer adoreren”

Vorige week verscheen het eerste deel van het vierde seizoen van You op Netflix. Daarin is Penn Badgley opnieuw te zien in de rol van seriemoordenaar Joe Goldberg, die ondertussen luistert naar de naam Jonathan Moore. In een interview met Entertainment Tonight reageerde de acteur op de kritiek die er kwam op de Netflixreeks DAHMER en die lijkt hij terecht te vinden.

Netflix lanceerde de afgelopen maanden en jaren heel wat reeksen rond seriemoordenaars. De reactie daarop is vaak verdeeld. Zo kwam er vooral heel veel kritiek op de reeks DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. En nu mengt ook acteur Penn Badgley zich in de discussie.

Penn Badgley

Sinds vorige week is Penn Badgley opnieuw te zien als seriemoordenaar Joe Goldberg in You. In het nieuwe seizoen is hij echter niet de jager, maar moet hij op zoek naar een moordenaar. Maar de acteur verklapte al dat You in het tweede deel van het vierde seizoen terug zal keren naar z’n roots en dat we dus opnieuw een moordende Joe Goldberg te zien zullen krijgen.

Omdat Penn Badgley dus zelf een geliefde seriemoordenaar speelt, vroeg Entertainment Tonight hem naar zijn mening in het debat rond het verheerlijken van seriemoordenaars. Vooral op de reeks DAHMER: Monster – The Jeffrey Dahmer Story kwam er vorig jaar veel kritiek. Veel mensen waren van mening dat de reeks sympathie probeerde op te wekken voor de seriemoordenaar in de reeks die gebaseerd is op waargebeurde feiten. Penn Badgley begint dan ook met te zeggen dat de situatie van You anders is, omdat het gaat om een fictieve moordenaar. “Met onze show hebben we iets gemaakt waarbij je verliefd moet worden op Joe. Dus dat is onze schuld. Word je verliefd op Ted Bundy? Dan is dat jouw schuld. Jeffrey Dahmer? Da’s jouw schuld.” Maar op die laatste woorden komt hij al snel terug. “Nee, dat is de schuld van Netflix.” Daarmee lijkt Penn Badgley dus ook aan te geven dat hij van mening is dat Netflix Jeffrey Dahmer te positief afbeeldde in de reeks.

Bekijk hier de TikTok van Entertainment Tonight:

@entertainmenttonight Penn Badgley has a message for those of you who are a little TOO obsessed with Joe Goldberg and serial kworders ? #younetflix #pennbadgley #joegoldberg ♬ original sound – Entertainment Tonight

Hier kan je de trailer van het eerste deel van het vierde seizoen van You nog eens bekijken:

https://youtu.be/3COY_HrMngc

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...