Penn Badgley over ‘You’ seizoen 4: “Deel 2 wordt opnieuw meer zoals de vorige seizoenen”

Sinds vorige week kan je op Netflix kijken naar het eerste deel van het vierde seizoen van You. Veel fans merkten meteen op dat het ging om een heel ander seizoen dan we van de reeks gewend zijn. Maar, zo vertelt hoofdrolspeler Penn Badgley nu, het tweede deel wordt opnieuw meer zoals we van de reeks gewend zijn.

Dit artikel bevat spoilers voor wie het eerste deel van seizoen 4 van You nog niet gezien heeft.

You is sinds donderdag 9 februari terug. Voor het eerst verschijnt een seizoen van de reeks in twee delen, waardoor we voorlopig nog maar enkel de eerste vijf afleveringen te zien kregen. Die zorgden voor een stijlbreuk met de vorige seizoenen van de reeks. Maar voor deel 2 zal You terugkeren naar z’n vertrouwde format, zo bevestigt hoofdrolspeler Penn Badgley nu in een interview met Entertainment Today.

Whodunit

In het eerste deel van het vierde seizoen van You veranderde het genre van de reeks naar dat van een whodunit. Doorgaans was het altijd Joe die verantwoordelijk was voor de moorden, maar nu is de dader voor de eerste keer onbekend. Er zijn maar een aantal verdachten, die elk hun eigen redenen hebben om de moorden te plegen.

Ondertussen wordt Joe – die nu door het leven gaat als professor Jonathan Moore – geblackmaild door de moordenaar, die al snel z’n ware identiteit te weten komt. Op het einde van de eerste vijf afleveringen kwamen we er eindelijk achter wie de moordenaar/stalker was. Daardoor kunnen we in het tweede deel van seizoen 4 het whodunit-genre – tot blijdschap van Joe – achter ons laten.

Deel 2

In een interview met Entertainment Today vertelt hoofdrolspeler Penn Badgley nu over wat we mogen verwachten van het tweede seizoen. “Deel 2 zal waarschijnlijk anders zijn dan deel 1”, vertelde de acteur. “In het eerste deel ging het niet enkel om een andere stad, het was ook een heel ander genre. Het voelde een beetje als een vis op het droge. Ik denk dat mensen het heel anders vinden, maar het blijft natuurlijk wel Joe. In het tweede deel zullen we terugkeren naar waar de show het beste in is, na de omweg langs het moordmysterie.”

“Als je nog vragen hebt, dan zullen er antwoorden voor je zijn. Je denkt waarschijnlijk: ‘What the hell? Wat is er allemaal aan het gebeuren?’. Geloof mij, in de volgende afleveringen zal de show opnieuw doen waar het het beste in is.” Hij belooft ook een verrassing. “Ik denk dat je in aflevering 8 een andere kant van Joe te zien gaat krijgen die je nog nooit eerder zag. De show doet iets wat het nooit eerder deed en ik denk dat het echt lonend is.”

Toch komt er ook nog slecht nieuws, want Penn Badgley laat weten dat het einde van seizoen 4 het definitieve einde van de reeks kan zijn. “Ik wil het niet spoilen, maar ik denk dat als er geen vijfde seizoen komt, dit wel een goed einde kan zijn. Joe is op dit moment uitgegroeid tot een postmodern icoon. Hij is zo populair. Maar voor mijn moet er een uitgebreid en sterk einde zijn.”

Het tweede deel van het vierde seizoen van You verschijnt op donderdag 9 maart op Netflix.

Bekijk hier nog eens de trailer voor het vierde seizoen van You:

https://youtu.be/3COY_HrMngc

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...